Пропонуємо варіанти приготування неймовірно смачного і дуже простого в приготуванні пиріг з куркою і сиром. Взявши за основу готове листкове тісто або лаваш, вам буде потрібно зовсім небагато часу для оформлення страви та ще дещицю на випікання в духовці.
Смачний пиріг з куркою, грибами і сиром
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 490 г; куряче м'ясо (м'якоть) – 350 г; твердий сир – 150 г; ріпчаста цибуля – 150 г; гриби – 250 г; цибуля ріпчаста – 155 г; яйце – 1 шт.; рослинне масло – 55 мл; свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком; майонез – 60 г; мелена суміш перців; сіль. Приготування Курячу м'якоть, краще філе курячої грудки, нарізаємо невеликими скибочками і добре відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, прикривши харчовою плівкою. Потім приправляємо його сіллю, меленої сумішшю перців, майонезом, перемішуємо і залишаємо для маринування.
Тим часом чистимо, шаткуємо кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю і пасеруємо на олії на сковороді. Потім моєму, дрібно рубаємо і додаємо в сковороду грибочки, приправляємо сіллю, сумішшю перців, готуємо до м'якості і змішуємо з курячим м'ясом.
Листкове тісто розділяємо на дві половини, розкачуємо добре за допомогою качалки і одну з них укладаємо на промаслений лист. Зверху розподіляємо начинку, відступаючи від краю приблизно по одному сантиметру, і притрушиваем зверху пропущеним через тертці твердим сиром. Накриваємо все другим пластом тіста і защипуємо ретельно краю. Промазуємо за допомогою пензля поверхню пирога яєчним жовтком і розміщуємо блюдо в прогрітій до 185 градусів духовці приблизно на двадцять п'ять-тридцять хвилин.
Швидкий пиріг з лаваша з куркою і сиром
Інгредієнти: куряче м'ясо (м'якоть) – 520 г; лаваш тонкий – 2 шт.; яйце – 3 шт.; твердий сир – 320 г; вершки з високим відсотком жирності – 150 мл; свіжа зелень – за смаком; волоські горіхи – 90 г; часник – 1-2 зубчики; рослинна олія; сіль; мелена суміш перців. Приготування Куряче м'ясо промиваємо, обсушуємо і перетворюємо у фарш будь-яким зручним способом. Подрібнюємо також очищений часник, свіжу зелень і волоські горіхи, і додаємо до курки. Вбиваємо одне яйце, додаємо за смаком сіль,
мелену суміш перців і перемішуємо все хорошенечко.
На лист лаваша кладемо половину курячого фаршу і половину пропущеного через тертку сиру і звертаємо лаваш, отримуючи свого роду ковбаску, яку розміщуємо на промасленому деко або у формі, скручуючи у вигляді равлика по колу. Повторюємо дії з другим лавашем і продовжуємо равлика. Отримуємо цілий скручений пиріг, який заливаємо сумішшю вершків з збитими яйцями і ста грамами натертого сиру. Також можна додати за бажанням в заливку трохи зелені. Визначаємо блюдо в прогрітий до 185 градусів духовку приблизно на тридцять-тридцять п'ять хвилин.