Якщо часу не залишилося навіть на разморозку готового листкового тіста , а поласувати сирним пирогом просто життєво необхідно, візьміть листи лаваша в якості основи. Головне – вибрати якісний і щільний лаваш, на крайній випадок готувати пиріг, викладаючи листи один на одного в 2-3 шари, або замінити пшеничну паляницю кукурудзяної пітою.
Пиріг з вірменського лаваша з куркою і сиром
Цей апетитний пиріг – подарунок кожному любителю сиру. Ймовірно, сиру в його складі більше ніж курки і навіть лаваша, але коли це вважалося недоліком?
Інгредієнти: листи вірменського лаваша - 3 шт.; сметана - 115 мл; жирні вершки - 45 мл; мелений кумін - 1/2 ч. ложки; жменя зелені шпинату; курятина - 180 г; печериці - 135 г; тертий сир - 2 ст.; зелень цибулі і петрушки - за смаком. Приготування Складіть кожен з лавашных листів навпіл. Поставте курятину варитися, а коли м'ясо дійде до готовності, остудіть його і розберіть на волокна. Приготуйте легкий вершковий соус, змішавши сметану з жирними вершками, пучкою солі і кумином. Бланшируйте листя шпинату в окропі, відіжміть їх і наріжте. Обсмажте гриби. Змішайте шпинат куру і гриби з зеленню.
Викладіть перший подвійний шар лаваша у форму, зверху розкладіть соус, потім начинку із курятини і сир. Викладіть другий лаваш зверху, покрийте його соусом, сиром і залишками курки. Третій шар лаваша змастіть одним лише соусом, а поверх висипте сир.
Пиріг з тонкого лаваша з сиром повинен провести в духовці півгодини при 180 градусах.
Листковий пиріг з лаваша з сиром і зеленню
В рамках цього рецепту ви можете використовувати як один вид сиру, так і поєднання відразу декількох, наприклад м'якого адигейського і розсільної бринзи.
Інгредієнти: вірменський лаваш - 5-6 аркушів; жменя зелені кропу; сир - 440 г; молоко - 65 мл; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 25 р. Приготування Для начинки досить простий з'єднати натертий сир з яйцем і нарізаною зеленню. Пошарово викладаючи листи лаваша на деко, покривайте кожен шаром сирної начинки, попередньо промазуючи молоком. Верхівку пирога змастіть вершковим маслом і поставте все в духовку при 180 градусах на півгодини.
Рецепт пирога з лаваша з сиром
Інгредієнти: томатний соус - 345 мл; консервована квасоля - 320 мл; консервована кукурудза - 85 м; відварене куряче філе - 390 г; гострий перець - за смаком; лаваш - 5 аркушів; тертий сир - 3 ст. Приготування Змішайте бобові з соусом. Розберіть куру на волокна, влийте бульйон і приправити все гострим перцем. Викладаючи шари лаваша, розподіляйте по них соус, курятину і трохи сиру. Верхівку пирога слід рясно посипати сиром, після, відправити все в духовку на півгодини при 180 градусах.