М'ясо з картоплею — безпрограшний варіант для кожної господині. Таке поєднання цілком вдало і для трапези у будні дні, і для застілля на свята. Сьогодні ми розповімо, як готувати м'ясо по-французьки в духовці, яке включає в себе ці інгредієнти. Читайте, визначайтеся, створюйте свої кулінарні шедеври і балуйте своїх рідних!
М'ясо по-французьки в духовці з курки
Інгредієнти: куряче філе — 580-600 г; картопля — 240 г; бульйон — 70 мл; сметана — 120 мл; цибуля — 80 г; олія рослинна; перець білий; борошно — 35-40 г; сіль; сир твердий — 90-100 шт.; соєвий соус. Приготування Цибулю подрібнюємо до кубиків і підсмажуємо. Додаємо пару ложок борошна і ще трохи смажимо. Вливаємо бульйон, сметану, соєвий соус і, заважаючи лопаткою, вводимо сирну стружку. Готуємо 5 хвилин, до легкого загусання.
Картоплю ріжемо до тонких кілець, викладаємо у форму. Філе ріжемо на шматки, натираємо сіллю, перцем, розподіляємо по картоплі. Заливаємо соусом, ставимо в духовку. Страви для готовність потрібно провести там хвилин 50.
Приготування м'яса по-французьки в духовці
Інгредієнти: картопля — 210-240 м; майонез — 50 мл; свиняча корейка — 450 г; цибуля — 75 г; сметана — 45-50 мл; сіль; сир твердий — 125-150 г; перець червоний. Приготування Картопля очищаємо, подрібнюємо до тонких гуртків, розподіляємо по дну форми, солимо. Корейку нарізаємо на шматочки і викладаємо на раніше покладений картоплю, також посоливши. Посипаємо цибульними кільцями. Сметану змішуємо з червоним перцем, сіллю і виливаємо на м'ясо. Запікаємо 40 хвилин. Прикриваємо всі продукти сирної стружкою і даємо в духовці зарум'янитися.
М'ясо по-французьки в духовці з грибами
Інгредієнти: м'ясна вирізка — 680-700 г; картопля — 420-450 м; часник — 80 г; спеції (кардамон, каррі); сіль; гриби — 130 г; сир твердий — 65-80 г; олія рослинна; майонез — 120 р. Приготування Очищений картопля подрібнюємо до тонких гуртків, пересипаємо сіллю, викладаємо у форму. Гриби ріжемо вздовж, щоб зберегти на зрізі їх вигляд, і підсмажуємо. Викладаємо на картоплю, солимо. Вирізку ділимо на шматки, відбиваємо і розміщуємо на грибах. Блендером доводимо до однорідності майонез, спеції, часник. Заливаємо продукти у формі. Тримаємо в духовці 50 хвилин. Сир у вигляді стружки розподіляємо по всій поверхні запеченої маси і зарумяниваем в духовці.
М'ясо по-французьки в фользі в духовці
Інгредієнти: свинячі відбивні — 5 шт.; картопля — 280-300 г; морква — 120 г; гірчиця в зернах — 2 ч. ложки; сметана — 120-140 мл; сіль; петрушка; плавлений сир. Приготування Свинячі відбивні розм'якшуємо з допомогою відбивання молоточком. Подрібнюємо картоплю і моркву до гуртків. Змішуємо сметану з листочками петрушки, сіллю, гірчицею. Ділимо всі продукти на п'ять частин. Кожну частину викладаємо окремо на фольгу в такій послідовності: картопля, м'ясо, морква, сметанна заливка, тертий плавлений сир. Защипуємо краю фольги зверху і запікаємо наше блюдо 40 хвилин.
Смачне м'ясо по-французьки в духовці
Інгредієнти: свинячий ошийок — 900-1100 г; цибуля — 120-150 г; цукор — 15-20 м; зерна гірчиці; прянощі для свинини; картопля — 450 г; соус ткемалі; майонез — 180 мл; сир твердий — 120-150 г; часник — 65-80 г; сіль. Приготування Цибулю подрібнюємо і перетираємо із зернами гірчиці, цукром, сіллю, спеціями. Видавлюємо часник, поливаємо соусом ткемалі і перемішуємо. Ошийок, порізаний на шматки, промазуємо цією сумішшю, залишаємо на 30 хвилин. Укладаємо в форму кружечки картоплі, пряне м'ясо, поливаємо майонезом і готуємо в духовці 50 хвилин. Посипаємо стружками сиру і повертаємо до підрум'янення.