Сьогодні ми з вами поговоримо про те, як приготувати м'ясо по-французьки на сковороді. І хоч воно жодним чином не відноситься до країні, настільки знаменитої своїм містом закоханих, все ж нам подобається вважати, що ласі шматочки якось пов'язані з нею. Що ж, це наше право, яке анітрохи не применшує достоїнства цієї страви. Давайте вивчимо кілька рецептів і влаштуємо на кухні маленький кулінарний свято.
М'ясо по-французьки на сковороді з картоплею — рецепт
Інгредієнти: індиче філе — 370-400 г; майонез — 2 ст. ложки; зерна гірчиці — за смаком; цибуля — 1 шт.; жир для смаження; майоран сушений; сир — 55-60 г; вершки — 30 мл; картопля — 3 шт.; сіль. Приготування Індиче філе подрібнюємо до тонких смужок. Підсмажуємо на жирі хвилин 7. М'ясо солимо, приправляємо майораном і прикривають шаром картопляних кружечків. Присаливаем і розкладаємо кільця цибулі. Збиваємо в кухонному комбайні зерна гірчиці з майонезом і вершками. Можна взяти і лише один майонез, але з вершками м'ясо виходить ніжніше і м'якше. Заливаємо цією сумішшю продукти в сковороді, посипаємо стружкою з сиру і залишаємо на самому невеликому вогні. Для доведення до готовності знадобиться хвилин 20.
М'ясо по-французьки на сковороді з помідорами і грибами
Інгредієнти: свинина — 340-350 г; помідори — 1 шт.; базилік сушений; гриби — 120-150 г; майонез — 3 ст. ложки; йодована сіль; цибуля — 1 шт.; олія для смаження. Приготування Свинину нарізаємо дрібними шматочками, перемішуємо з йодованою сіллю, базиліком, маслом, даємо полежати 30 хвилин і нарешті починаємо смажити. Через 7 хвилин додаємо порізані гриби і цибулю, смажимо ще 3 хвилини. На продуктах до цього часу утворюється легка скоринка, а це значить, що настав час займатися складанням нашого страви. Укладаємо зверху кружечки помідорів, поливаємо майонезом, розведеним з 50 мл води, і на самому мінімальному вогні тримаємо 20 хвилин.
М'ясо по-французьки з курки на сковороді
Інгредієнти: куряче філе — 400 г; приправи (каррі, куркума); сіль; картопля — 4 бульби; сир — 75 г; жир для смаження; сметана — 80 мл; яйця — 2 шт.; часник. Приготування Куряче філе нарізаємо брусочками і смажимо на жирі. Коли на шматочках утворюється красива корочка, відправляємо в сковороду порізані пластинами картопляні бульби. Сметану, перемішавши з парою ложок води, приправами, сіллю, товченим часником і яйцями, виливаємо зверху на картоплю. Присипаємо сирної стружкою. Зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо 20 хвилин.