М'ясо по-французьки зі свіжими помідорами та картоплею - це шалено смачно і дуже просто. З приготуванням цієї вишуканої страви впорається навіть початківець кулінар, слідуючи простим рекомендаціям з наших рецептів.
Як приготувати м'ясо по-французьки з свинини з картоплею і помідорами на сковороді?
Інгредієнти: м'якоть свинини – 550 г; цибуля ріпчаста – 250 г; печериці – 320 г; бульби картоплі – 900 г; сир твердий – 220 г; помідори – 200 г; майонез – 100 г; перець – за смаком; сіль – за смаком; пряні трави – за смаком; рослинна олія вода фільтрована – 275 мл Приготування Свинину миємо, хорошенечко промаківающімі від вологи і подрібнюємо невеликими скибочками. Потім трохи відбиваємо м'ясні шматочки, приправляємо пряними травами, меленим чорним перцем і сіллю і підрум'янюємо, помішуючи, у великій, глибокій сковорідці або відповідному сотейнику в невеликій порції рослинної олії. Потім викладаємо шар попередньо вимитих і нарізаних грибів, зверху очищений і нашатковану півкільцями ріпчасту цибулю.
Далі черга картоплі, який ми попередньо очистимо й наріжемо невеликими скибочками. Присмачую картопляний шар меленим чорним перцем, пряними травами і сіллю і розкладаємо зверху гуртки помідорів. Тепер покриваємо блюдо шаром майонезу і пропущеного через тертку сиру. Вливаємо підігріту до кипіння воду і готуємо страву на самому мінімальному спеці під кришкою протягом півтора годин.
Як приготувати м'ясо по-французьки з картоплею і помідорами в духовці?
Інгредієнти: м'якоть свинини – 550 г; помідори – 350 г; твердий сир – 175 г; бульби картоплі – 550 г; ріпчаста цибуля – 145 г; майонез – 220 г або по смаку; часник – 2-3 зубчики; рафінована рослинна олія – за смаком; сухі трави прованські – за смаком; сіль – за смаком; перець чорний мелений – за смаком; свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком. Приготування М'ясо миємо, обсушуємо, подрібнюємо, відбиваємо трохи, приправляємо сіллю, меленим чорним перчиком і прованськими сухими травами. Бульби картоплі чистимо, шаткуємо гуртками, присмачую сіллю, трохи прованськими
травами і рослинним маслом і викладаємо половину в промаслений форму. Потім розподіляємо половину очищеного і порізаного кільцями ріпчастої цибулі, потім м'ясо, знову картопля, півкільця цибулі і завершуємо шаром помідор.
Кожен шар промазуємо соусом, приготованим шляхом змішування майонезу, видавленого часнику, дрібненько нарубаної свіжої зелені і пряних трав. Відправляємо блюдо в заздалегідь прогрітий до 200 градусів духовку на сорок хвилин. Потім розподіляємо зверху шар пропущеного через тертку сиру і запікаємо ще п'ятнадцять хвилин.