Грибний суп користується популярністю навіть у тих, хто не є шанувальником перших страв. Як же інакше: яскравий насичений смак, чудовий аромат і безперечна користь страви роблять свою справу.
Ідеальним варіантом для приготування супів є білі гриби, рижики. Вони надають страві божественний аромат. Але в кулінарії успішно використовують також печериці, опеньки, печериці і інші види грибів.
Пропонуємо вам рецепти приготування смачного грибного супу з печериць з сиром і з білих грибів з фрикадельками . Впевнені, ви залишитеся задоволені результатом і поповните ряди шанувальників цього чудового блюда.
Рецепт грибного супу з печериць з сиром
Інгредієнти: печериці свіжі – 980 р; плавлений сир , м'який – 520 г; цибуля ріпчаста 175 г; морква – 175 г; рослинна рафінована олія – 75 мл; вершкове масло – 55 г; часник – 3 зубчики; вода фільтрована – 3 л; спеції; мелений чорний перець; сіль; свіжа зелень. Приготування У сковороді розтоплюємо вершкове масло і вливаємо рослинне рафіноване масло. Потім закладаємо попередньо очищений і нарізаний кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю і пропущену через тертку моркву. Пасеруємо вміст сковороди до м'якості, додаємо промиті хорошенечко і нарізані пластинами або часточками грибочки і припускаємо під кришкою п'ятнадцять хвилин, помішуючи.
По готовності перекладаємо вміст сковороди в каструлю, вливаємо прогрітий до температури кипіння фільтровану воду і додаємо м'який плавлений сир. Приправляємо супчик сіллю, меленим перцем і спеціями і проварюємо до повного розчинення сиру, помішуючи. В кінці варіння додаємо дрібно нарізаний часник і свіжу зелень. Через десять хвилин, коли супчик настоїться, подаємо його до столу і насолоджуємося.
Грибний суп з сушених білих грибів з фрикадельками і рисом - рецепт
Інгредієнти: сушені білі гриби – 70 г; яловичина або телятина – 500 г; цибуля ріпчаста – 150 г; яйце – 1 шт.; спеції для фаршу (за бажанням) – за смаком; морква – 75 г; крупа рисова – 75 г; рослинна рафінована олія – 35 мл; бульби картоплі-500 г; лаврове листя – 2 шт.; вода фільтрована – 3 л; свіжа зелень; сметана; сіль. Приготування Сушені білі гриби кілька разів гарненько промиваємо в гарячій воді і замочуємо на одну годину. Потім виймаємо їх на обробну дошку, шаткуємо невеликими шматочками і визначаємо в каструлю з фільтрованої водою. Туди ж виливаємо рідину, в якій вони замочували. Ставимо каструлю на плиту і проварюємо п'ятнадцять хвилин. Потім кидаємо промиту рисову крупу і варимо ще п'ятнадцять хвилин.
Тим часом готуємо овочі. Чистимо і ріжемо невеликими кубиками картоплю і половину норми ріпчастої цибулі, а морква пропускаємо через крупну тертку.
Яловичину або телятину промиваємо холодною водою, промаківающімі паперовим рушником, нарізаємо довільними шматочками і прокручуємо через м'ясорубку з рештою ріпчастою цибулею. Додаємо куряче
яйце, мелений чорний перець, сіль, за бажанням спеції для фаршу і перемішуємо. Формуємо круглі фрикадельки і викладаємо на обробну дошку.
Закладаємо в суп цибулю, моркву, картоплю і фрикадельки, приправляємо сіллю, кидаємо листя лавра і проварюємо після закипання п'ятнадцять-двадцять хвилин.
В кінці приготування кидаємо дрібненько нарізану свіжу зелень. Даємо супчику трохи настоятися і подаємо зі сметаною.
Для приготування такого супу можна використовувати також свіжі або заморожені лісові грибочки, в такому випадку етап замочування пропускаємо.