Гороховий суп з реберцями – класика російської та східно-європейської кухні в цілому. Особливо багатьма улюблене поєднання колотого гороху, ніжного і кремового, з підкопченим м'ясом. Порція такого супу вгамує голод і стане прекрасною частиною меню в холодний період року, а готується вона абсолютно без клопоту.
Гороховий суп з реберцями – рецепт
Інгредієнти: копчені ребра - 430 г; морква - 85 м; сухий горох колотий - 115 г; ріпчаста цибуля - 85 м; жменя зелені кропу і петрушки. Приготування Перед тим, як варити гороховий суп з копченими реберцями, горох потрібно сполоснути, а краще навіть замочити його за кілька годин до варіння, щоб скоротити час приготування. Пересипте горох в каструлю і залийте водою. Залиште боби варитися приблизно на годину (або менше, якщо вони були попередньо замочені). Натріть моркву і подрібніть цибулю. Приготуйте овочеву зажарку, спассеровав обидва інгредієнти разом. Додайте пасеровку до гороху, слідом покладіть, ребра, попередньо розрізані на сегменти, і залиште все варитися ще на 15 хвилин. Готовий суп доповніть свіжою зеленню і щедрою пучкою морської солі. Додавання солі в кінці приготування принципово, оскільки в іншому випадку боби можуть затвердіти на самому початку варіння.
Якщо ви вирішите приготувати гороховий суп з реберцями в мультиварці, то спершу спасеруйте на складові «Обсмажуванні» або «Випікання», а після додавання води і гороху, перейдіть на «Мультиповар» і варіть суп ще півгодини.
Гороховий суп-пюре з копченими реберцями
Інгредієнти: ребра копчені - 520 г; колотий горох - 345 г; ріпчаста цибуля - 210 г; зубки часнику - 2 шт.; картопляні бульби - 290 г; свіжа зелень . Приготування Попередньо залийте горох прохолодною водою і залиште настоятися на всю ніч. Приготуйте підкопчений бульйон на ребрах, затока останні водою в глибокій каструлі і залишити варитися на годину.
Подрібнивши ріпчасту цибулю, спасеруйте його і доповніть пюрированным часником. Як тільки останній стане ароматним – зажарка готова.
Пересипте вимочений горох в каструлю з бульйоном і залиште все варитися ще на годину. По закінченні часу доповніть суп засмажкою та шматочками картоплі. Ще через півгодини перекладіть ребра на окрему страву і пюрируйте все з допомогою заглибного блендера. Варіюйте консистенцію горохового супу з ребрами виходячи з власних смакових переваг. Розкладіть реберця по тарілками і залийте супом. Сервірувати страву можна в компанії грінок .