Надзвичайно важливо, щоб в нашому щоденному раціоні були присутні гарячі перші страви. Вони покращують травлення, тим самим налаштовуючи організм на потрібний лад. Нижче вас чекають рецепти приготування горохового супу з м'ясом. Блюдо це хоч досить просте, але ситне і смачне.
Як зварити суп гороховий з м'ясом яловичини?
Інгредієнти: сухий колотий горох – 1 склянка; яловичина 450 г; морква – 200 г; цибуля – 250 г; картопля – 400 г; лавровий лист – 2 шт.; зелень; сіль. Приготування Спочатку добре промиваємо горох. Мити його потрібно до прозорої води. Після цього висипаємо в каструлю і заливаємо водою години на 2. Вимиту яловичину поміщаємо в каструлю, солимо, кидаємо лаврові листочки і варимо до готовності. Потім дістаємо м'ясо з каструлі і нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю чистимо від шкірки, миємо, ріжемо кубиками і покласти в бульйон. Додаємо замочений горох і ставимо на плиту. Цибулю і моркву чистимо і подрібнюємо. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі. Отриману засмажку відправляємо в суп хвилин за 5 до закінчення процесу варіння. Додаємо подрібнену зелень, даємо супу настоятися хвилин 15 а потім вже подаємо до столу. До речі, з гороховим супом відмінно поєднуються сухарики . Їх потрібно додавати в тарілку вже прямо перед подачею.
Як варити гороховий суп з м'ясом в мультиварці?
Інгредієнти: куряче м'ясо – 400 г; горох колотий – 15 склянки; цибуля – 130 г; картопля – 300 г; морква – 150 г; сіль; спеції; рослинне масло. Приготування Куряче м'ясо миємо й ріжемо шматочками. Картоплю чистимо і ріжемо кубиками. Горох перебираємо, гарненько промиваємо під проточною водою. Очищені моркву і нарізаємо цибулю дрібненько. В мультиварці вибираємо режим «Випічка» і обсмажуємо морковочку з цибулею до легкої рум'яності. Додаємо куряче м'ясо, картоплю і промитий горох. Заливаємо гарячою водою, солимо, кладемо спеції. Закриваємо каструлю і готуємо суп в режимі «Гасіння» 2 години.
Гороховий суп з копченим м'ясом
Інгредієнти: сухий подрібнений горох – 1 склянка; копченості - 500 г; картопля – 5 шт.; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; часник – 2 зубчики; білий батон – 2 скибочки; сіль; зелень; тертий сир – 100 г; спеції. Приготування Попередньо вимитий горох заливаємо водою і на пару годинок залишаємо розбухати. Після цього перекладаємо його в 4-х літрову каструлю, заливаємо гарячою водою і після закипання, збавивши вогонь до мінімального, варимо хвилин 40. Солимо за смаком, кладемо нарізані шматочками копченості і варимо ще 15 хвилин. Потім додаємо картоплю, нарізану брусочками. Подрібнені цибулю і моркву злегка обсмажуємо. Відправляємо її в суп, коли інші інгредієнти будуть практично готові. Проварюємо 5 хвилин і вимикаємо. Шматочки білого батона натираємо часником, ріжемо кубиками і підсушуємо в духовці. При подачі в кожну порцію кладемо трохи зелені, тертого сиру і грінки .