Суп-пюре з грінками є геніальним кулінарним поєднанням. Ніжна напіврідка структура супу, доповнюється жорстким компонентом, зіграла на контрасті і завоювала масу поклонників.
Нижче ми докладно розповімо, як приготувати суп-пюре з картоплі з грінками.
Картопляний суп-пюре з часниковими грінками - рецепт
Інгредієнти: бульби картоплі – 1000 м; цибуля ріпчаста – 80 г; морква – 75 г; часник – 3 зубчики; рослинна рафінована олія – 25 мл; вершкове масло – 25 г; білий хліб – 260 г; мелений чорний перець – 60 г; мелений запашний перець – 2-3 шт.; сіль – за смаком; кожна на вибір свіжа зелень. Приготування Бульби картоплі гарненько миємо, позбавляє від шкірки, розрізаємо на кілька довільних частин і визначаємо в каструлю. Заливаємо овоч фільтрованою водою, щоб вона покрила його приблизно на два сантиметри. Визначаємо ємність на вогонь, підігріваємо до кипіння, підсолюємо і доводимо до готовності на помірному вогні.
Тим часом позбавляє від лушпиння ріпчасту цибулю і чистимо моркву. Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, а моркву пропускаємо через тертку. Обсмажуємо овочі до м'якості в прогрітій сковороді з сумішшю вершкового і рослинного масла.
Приготуємо також часникові грінки. Нарізаємо хліб на невеликі кубики, розміщуємо їх на деку і визначаємо в прогріту до 195 градусів духовку на десять хвилин. Часник очищаємо, видавлюємо через прес, додаємо до гарячих сухарикам і перемішуємо.
По готовності зливаємо з картоплі половину рідини в окрему миску, але не виливаємо. Раздавливаем картоплю толкушкой або розбиваємо в пюре блендером. Потім розбавляємо його залишеним відваром до потрібної консистенції, приправляємо за смаком запашним і чорним перцем і перекладаємо в каструлю вміст сковороди. Можна залишити шматочки овочів цілими, а для однорідного пюре ще раз попрацюємо блендером.
Готовий картопляний суп-пюре подаємо з приготованими раніше грінками і дрібно нарубаної свіжої зеленню.
Картопляний суп-пюре з куркою і грінками - рецепт
Інгредієнти: філе курячої грудки – 550 г; бульби картоплі – 950 г; цибуля ріпчаста – 125 г; морква – 125 г; фільтрована вода – 25 л; пармезан – за смаком; грінки – 250 г; мелений чорний перець – 60 г; сіль – за смаком; свіжа зелень кропу і петрушки. Приготування Промиту курячу грудку ріжемо на невеликі скибочки, заливаємо водою і проварюємо п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо попередньо очищені й розрізані на кілька частин овочі, додаємо за смаком сіль і варимо до готовності всіх овочів. Потім зливаємо більшу частину бульйону. Курку з овочами розбиваємо в пюре за допомогою блендера і розводимо бульйоном до бажаної консистенції. Додаємо за смаком чорний мелений перець і перемішуємо.
Готовий суп-пюре подаємо з грінками і свіжої рубаною зеленню.