Сьогодні ми розповімо, як зварити грибний суп з свіжих грибів. Це блюдо своїм чудовим смаком і захопливим ароматом завоювало прихильність найвибагливіших гурманів.
Грибний суп зі свіжих грибів - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: печериці – 575 г; бульби картоплі – 475 г; цибуля ріпчаста – 85 м; морква – 85 м; корінь петрушки – 50 г; м'який плавлений сир – 175 г; вода очищена; листи лавра – за смаком; мускатний горіх – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; вершкове масло; свіжа зелень – за смаком. Приготування Очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю і закладаємо в змащену вершковим маслом ємність пристрою. Даємо йому трохи підрум'янитися, вибравши на дисплеї режим «Випічка» або «Смаження». Моркву і корінь петрушки чистимо, перетираємо через середню або крупній тертці і відправляємо до цибулі. Через п'ять хвилин кидаємо очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю і нарізані грибочки. Не забуваємо їх перш гарненько промити. Витримуємо блюдо, помішуючи, в тій же програмі ще двадцять хвилин. Потім додаємо м'який плавлений сир, присмачую страву сіллю, меленим чорним перцем і мускатним горіхом, кидаємо листя лавра і вливаємо киплячу воду.
Міняємо програму на режим «Гасіння» і доводимо суп до готовності протягом сорока хвилин. По закінченні процесу приготування приправляємо супчик будь свіжою зеленню на вибір.
Як зварити грибний суп з свіжих білих грибів?
Інгредієнти: білі гриби – 400 р; цибуля ріпчаста – 90 г; бульби картоплі – 400 г; морква – 90 г; макарони чи локшину – 100 г; рослинна рафінована олія – 35 мл; лаврове листя – 2 шт.; вода фільтрована – 25 л; свіжа зелень; мелений чорний перець; сіль. Приготування Білі гриби замочуємо в холодній воді на тридцять хвилин, потім промиваємо їх добряче, шаткуємо невеликими шматочками і закладаємо в каструлю з фільтрованої водою. Визначаємо ємність на вогонь, прогріваємо до кипіння і проварюємо сорок хвилин.
Тим часом позбавляємо від шкірки і нарізаємо дрібно картопляні бульби, а морква пропускаємо через крупну тертку. Також очищаємо і дрібно шаткуємо цибулю. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом і спассеруем на ньому цибулю з морквою до м'якості.
У каструлю з практично готовими грибочками кидаємо підготовлений картопля і перекладаємо вміст сковороди. Приправляємо суп сіллю, меленим чорним перцем і кидаємо листи лавра. Знову доводимо до кипіння і варимо на малому спеці двадцять хвилин.
За дві хвилини до готовності додаємо в суп локшину або макарони і дрібно нарубану зелень.
Грибний крем-суп зі свіжих грибів
Інгредієнти: свіжі печериці – 520 г; цибуля ріпчаста – 150 г; вершкове масло – 45 г; вершки – 200 мл; пшеничне борошно – 60 г; рослинна рафінована олія – 35 мл; курячий бульйон – 600 мл; свіжа зелень; мелений чорний перець; сіль. Приготування Цибулю і попередньо вимиті печериці дрібно шаткуємо і закладаємо в прогріту сковороду з
рослинним маслом. Витримуємо їх до м'якості, присмачивши сіллю і меленим чорним перцем. По готовності викладаємо вміст сковороди в блендер, вливаємо двісті мілілітрів бульйону і розбиваємо масу до гладкості кремової консистенції.
Борошно Спассеруем на розтопленому в каструлі маслі протягом півтора хвилин, додаємо приготований грибний крем, решту бульйону і даємо закипіти. Витримуємо страву на малому вогні сім хвилин, вливаємо вершки і знову прогріваємо до кипіння. Відразу ж знімаємо ємність з супом з плити, додаємо за смаком сіль і перець.
Подаємо страву з грінками і гілочкою свіжої зелені.