Вернуться назад Распечатать

Грибний суп з вершками

Грибний суп з вершками
Основою для грибного супу можуть стати практично будь-які гриби. Особливо актуальними ці рецепти стають восени, коли грибна пора на носі і ароматний урожай досить великий. В цей час ми і пропонуємо вам випробувати один з простих рецептів грибних супів з вершками, про яких і піде мова в цьому матеріалі.

Суп-пюре грибний з вершками – рецепт


Інгредієнти:

  • курятина - 165 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • печериці - 180 г;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • морква - 310 г;

  • стебла селери - 110 г;

  • гілочки чебрецю, розмарину - 2 шт.;

  • борошно - 15 г;

  • курячий бульйон - 960 г;

  • вершки - 135 мл;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Наріжте овочі і гриби, і спасеруйте їх на вершковому маслі. Як тільки зажарка дійде до напівготовності, доповніть її листочками розмарину і чебрецю. Покладіть до овочів і грибів шматочки курятини і дайте їм схопитися, після чого посипте все борошном, перемішайте, залийте вершками, а потім і бульйоном. Покладіть в суп лист лавра і залиште на вогні після закипання на 3-5 хвилин.

    Грибний суп з сушених грибів з вершками


    Інгредієнти:

  • сушені білі гриби - 55 г;

  • овочевий бульйон - 18 л;

  • вершки - 230 мл;

  • морква - 115 г;

  • селера - 115 г;

  • ріпчаста цибуля - 170 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • лимонний сік - 15 мл


  • Приготування
    Залийте гриби порцією гарячого бульйону і залиште розбухнути. Надлишки рідини відіжміть і змішайте з загальною масою бульйону, самі ж гриби наріжте і спасеруйте з овочами до напівготовності. Залийте овочеву засмажку бульйоном, додайте лимонний сік і залиште все побурлить близько 7-10 хвилин після закипання. Додайте в суп вершки і пюрируйте його блендером.

    Грибний крем-суп з печериць з вершками


    Хто може бути кращим компаньйоном для грибів крім вершків? Звичайно ж сир, при чому як вершковий і м'який, так і сорти володіють вираженою гостротою і ароматом. Так, з разу в раз використовуючи різні сири, ви можете змінювати один і той же рецепт до невпізнання.
    Інгредієнти:
    Грибний суп з вершками


  • печериці - 12 кг;

  • ріпчаста цибуля - 370 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • суміш сушених італійських трав - 1 ст. ложка;

  • гілочки чебрецю - 3 шт.;

  • овочевий бульйон - 320 мл;

  • вершки - 210 мл;

  • тертий сир - 45 р.


  • Приготування
    Збризніть печериці маслом і змішайте з пюрированным часником, травами і товстими кільцями ріпчастої цибулі. Поставте гриби запікатися близько півгодини при 200 градусах, а потім вийміть їх і пюрируйте, затока гарячим овочевим бульйоном. З'єднайте грибний суп з вершками та сиром, після чого поставте на вогонь і дочекайтеся повного розплавлення сирних шматочків.