Основою для грибного супу можуть стати практично будь-які гриби. Особливо актуальними ці рецепти стають восени, коли грибна пора на носі і ароматний урожай досить великий. В цей час ми і пропонуємо вам випробувати один з простих рецептів грибних супів з вершками, про яких і піде мова в цьому матеріалі.
Суп-пюре грибний з вершками – рецепт
Інгредієнти: курятина - 165 г; вершкове масло - 35 г; часникові зубки - 3 шт.; печериці - 180 г; ріпчаста цибуля - 65 г; морква - 310 г; стебла селери - 110 г; гілочки чебрецю, розмарину - 2 шт.; борошно - 15 г; курячий бульйон - 960 г; вершки - 135 мл; лист лавра. Приготування Наріжте овочі і гриби, і спасеруйте їх на вершковому маслі. Як тільки зажарка дійде до напівготовності, доповніть її листочками розмарину і чебрецю. Покладіть до овочів і грибів шматочки курятини і дайте їм схопитися, після чого посипте все борошном, перемішайте, залийте вершками, а потім і бульйоном. Покладіть в суп лист лавра і залиште на вогні після закипання на 3-5 хвилин.
Грибний суп з сушених грибів з вершками
Інгредієнти: сушені білі гриби - 55 г; овочевий бульйон - 18 л; вершки - 230 мл; морква - 115 г; селера - 115 г; ріпчаста цибуля - 170 г; часникові зубки - 3 шт.; лимонний сік - 15 мл Приготування Залийте гриби порцією гарячого бульйону і залиште розбухнути. Надлишки рідини відіжміть і змішайте з загальною масою бульйону, самі ж гриби наріжте і спасеруйте з овочами до напівготовності. Залийте овочеву засмажку бульйоном, додайте лимонний сік і залиште все побурлить близько 7-10 хвилин після закипання. Додайте в суп вершки і пюрируйте його блендером.
Грибний крем-суп з печериць з вершками
Хто може бути кращим компаньйоном для грибів крім вершків? Звичайно ж сир, при чому як вершковий і м'який, так і сорти володіють вираженою гостротою і ароматом. Так, з разу в раз використовуючи різні сири, ви можете змінювати один і той же рецепт до невпізнання.
Інгредієнти: печериці - 12 кг; ріпчаста цибуля - 370 г; часникові зубки - 4 шт.; суміш сушених італійських трав - 1 ст. ложка; гілочки чебрецю - 3 шт.; овочевий бульйон - 320 мл; вершки - 210 мл; тертий сир - 45 р. Приготування Збризніть печериці маслом і змішайте з пюрированным часником, травами і товстими кільцями ріпчастої цибулі. Поставте гриби запікатися близько півгодини при 200 градусах, а потім вийміть їх і пюрируйте, затока гарячим овочевим бульйоном. З'єднайте грибний суп з вершками та сиром, після чого поставте на вогонь і дочекайтеся повного розплавлення сирних шматочків.