Вернуться назад Распечатать

Як зварити гороховий суп з копченими реберцями?

Як зварити гороховий суп з копченими реберцями?
Гороховий суп – смачне перше блюдо, але якщо приготувати його з копченостями, то страва набуде пікантний смак і божественний аромат.

Смачний гороховий суп з копченими реберцями


Інгредієнти:

  • копчені свинячі ребра – 500 г;

  • вода фільтрована – 25 л;

  • цибулина – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • горох колотий сухе – 250 г;

  • олія рослинна;

  • спеції;

  • картопля – 3 шт.


  • Приготування
    Сухий горох промиваємо кілька разів, заливаємо холодною водою і залишаємо на деякий час. Копчені реберця обполіскуємо, розрізаємо вздовж кісточок і викладаємо в каструлю з водою. Кидаємо туди ж очищені цибулю і моркву. Доводимо все до кипіння, а потім зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин. Після цього виймаємо м'ясо з овочами, а бульйон проціджуємо і висипаємо в нього горох. Реберця остуджуємо, знімаємо м'ясо, нарізаємо його кубиками і відправляємо в каструлю з горохом.
    Цибулину і моркву очищаємо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на сковороді з маслом до золотистого кольору. Картоплю чистимо, промиваємо і шаткуємо соломкою. Коли горох стане м'яким, додаємо картоплю, підсолюємо за смаком і викладаємо овочеву обжарку. Варимо гороховий суп з копченими свинячими реберцями до готовності, а потім наполягаємо 15 хвилин.

    Гороховий суп-пюре з копченими реберцями


    Інгредієнти:

  • копчені ребра – 600 г;

  • горох сухий – 300 г;

  • картопля – 4 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • морква – 1 шт.;

  • сухарики – за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Горох миємо, заливаємо водою і залишаємо. Реберця проварюємо 30 хвилин, а потім висипаємо в бульйон горох і тушкуємо до м'якості. Після цього додаємо очищену і нарізану соломкою картоплю. Морква подрібнюємо на тертці, а цибулю шаткуємо і пасеруємо овочі зі спеціями на рослинному маслечко. Тепер викладаємо обжарку в суп, кип'ятимо, приправляємо спеціями і даємо страві настоятися. Збиваємо готовий суп у блендері і перед подачею в кожну тарілку кидаємо шматочки м'яса і сухарики. Прикрашаємо кожну порцію гілочкою зелені.

    Гороховий суп з копченими реберцями в скороварці


    Інгредієнти:

  • сухий горох – 15 ст.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;
  • Як зварити гороховий суп з копченими реберцями?

  • копчені реберця – 300 г;

  • картопля – 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Очищаємо всі овочі і нарізаємо: цибулю – дрібними кубиками, картоплю – соломкою, а моркву на тертці. Реберця розрізаємо і складаємо в каструлю. Горох ретельно промиваємо і висипаємо поверх м'яса. Туди ж відправляємо всі овочі, заливаємо водою, солимо і закриваємо кришку. Варимо суп 45 хвилин, а потім відкриваємо скороварку і посипаємо суп зеленню.