Гороховий суп – смачне перше блюдо, але якщо приготувати його з копченостями, то страва набуде пікантний смак і божественний аромат.
Смачний гороховий суп з копченими реберцями
Інгредієнти: копчені свинячі ребра – 500 г; вода фільтрована – 25 л; цибулина – 2 шт.; морква – 2 шт.; горох колотий сухе – 250 г; олія рослинна; спеції; картопля – 3 шт. Приготування Сухий горох промиваємо кілька разів, заливаємо холодною водою і залишаємо на деякий час. Копчені реберця обполіскуємо, розрізаємо вздовж кісточок і викладаємо в каструлю з водою. Кидаємо туди ж очищені цибулю і моркву. Доводимо все до кипіння, а потім зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин. Після цього виймаємо м'ясо з овочами, а бульйон проціджуємо і висипаємо в нього горох. Реберця остуджуємо, знімаємо м'ясо, нарізаємо його кубиками і відправляємо в каструлю з горохом.
Цибулину і моркву очищаємо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на сковороді з маслом до золотистого кольору. Картоплю чистимо, промиваємо і шаткуємо соломкою. Коли горох стане м'яким, додаємо картоплю, підсолюємо за смаком і викладаємо овочеву обжарку. Варимо гороховий суп з копченими свинячими реберцями до готовності, а потім наполягаємо 15 хвилин.
Гороховий суп-пюре з копченими реберцями
Інгредієнти: копчені ребра – 600 г; горох сухий – 300 г; картопля – 4 шт.; цибулина – 1 шт.; олія рослинна; морква – 1 шт.; сухарики – за смаком; спеції. Приготування Горох миємо, заливаємо водою і залишаємо. Реберця проварюємо 30 хвилин, а потім висипаємо в бульйон горох і тушкуємо до м'якості. Після цього додаємо очищену і нарізану соломкою картоплю. Морква подрібнюємо на тертці, а цибулю шаткуємо і пасеруємо овочі зі спеціями на рослинному маслечко. Тепер викладаємо обжарку в суп, кип'ятимо, приправляємо спеціями і даємо страві настоятися. Збиваємо готовий суп у блендері і перед подачею в кожну тарілку кидаємо шматочки м'яса і сухарики. Прикрашаємо кожну порцію гілочкою зелені.
Гороховий суп з копченими реберцями в скороварці
Інгредієнти: сухий горох – 15 ст.; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; копчені реберця – 300 г; картопля – 2 шт.; спеції. Приготування Очищаємо всі овочі і нарізаємо: цибулю – дрібними кубиками, картоплю – соломкою, а моркву на тертці. Реберця розрізаємо і складаємо в каструлю. Горох ретельно промиваємо і висипаємо поверх м'яса. Туди ж відправляємо всі овочі, заливаємо водою, солимо і закриваємо кришку. Варимо суп 45 хвилин, а потім відкриваємо скороварку і посипаємо суп зеленню.