Класичний грибний суп – надзвичайно ароматне, смачне і поживне гаряче блюдо, яке люблять багато. Приготувати його можна з свіжих, солоних, заморожених або сухих грибів.
Класичний рецепт грибного супу з білих грибів
Інгредієнти: білі свіжі гриби – 500 г; масло рослинне – 30 мл; вода – 2 л; картопля – 5 шт.; морква – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; масло вершкове – 2 ст. ложки; майонез , сметана для подачі; спеції. Приготування Гриби обробляємо, нарізаємо однаковими шматочками і обсмажуємо в сковороді на розтопленому вершковому маслі. Потім перекладаємо в каструлю, заливаємо окропом і проварюємо на повільному вогні півгодини. Картоплю чистимо, шаткуємо невеликою соломкою і кидаємо в бульйон разом з білими грибами. Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо, пасеруємо на олії, додаємо в суп, підсолюємо і варимо до м'якості картоплі. Перед подачею заправляємо суп сметаною або нежирним майонезом.
Класичний рецепт грибного супу з перловкою
Інгредієнти: сушені гриби – 40 г; картопля – 1 шт.; морква – 1 шт.; перлова крупа – 60 г; цибулина – 1 шт.; сметана нежирна – 3 ст. ложки; часник – 1 зубчик; спеції. Приготування Класичний рецепт грибного супу досить простий. Сушені гриби промиваємо, заливаємо водою, наполягаємо 30 хвилин, а потім відварюємо, підсолюємо за смаком. Потім остуджуємо їх, шаткуємо шматочками і відставляємо в сторону. Цибулину і зубчик часнику чистимо і кидаємо в бульйон. Додаємо перловку, прикриваємо каструлю кришкою і варимо на повільному вогні до напівготовності крупи. Картоплю і моркву чистимо, шаткуємо і кидаємо в суп. Через 20 хвилин виймаємо обережно цибулину, часник, приправляємо блюдо спеціями і даємо йому настоятися 20 хвилин, накривши кришкою. Подаємо грибний суп зі свіжої петрушкою і нежирною сметаною.
Класичний рецепт грибного супу з заморожених грибів
Інгредієнти: заморожені печериці – 400 г; цибулина – 2 шт.; морква – 2 шт.; крупа манна – 1 ст. ложка; вода – 4 л; картопля – 4 шт.; масло вершкове – 50 г; олія рослинна; спеції; зелень – за смаком; сметана – за смаком. Приготування Гриби заздалегідь дістаємо з морозильної камери. У невелику каструлю наливаємо олію, розігріваємо його і викладаємо печериці, нарізані пластинами. Обсмажуємо, помішуючи, хвилин 15 щоб випарувалася зайва рідина. Картоплю чистимо, шаткуємо соломкою і додаємо в каструлю. Заливаємо водою і варимо до напівготовності. Цибулини і моркву очищаємо, рубаємо дрібненько і пасеруємо на сковороді до золотистого кольору на вершковому маслі. Потім викладаємо овочі в суп, приправляємо спеціями, накриваємо кришкою і варимо 10 хвилин при слабкому кипінні. Після цього всипаємо манну крупу, добре розмішуємо, кип'ятимо і кидаємо рубану зелень. Грибний суп розливаємо по пиалкам і заправляємо нежирної сметаною.
Класичний грибний суп з печериць з рисом
Інгредієнти: курячий бульйон – 3 л; свіжі печериці – 200 г; рис – 05 склянки; картопля – 4 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; сир плавлений – 150 г; лавровий лист – 1 шт.; спеції. Приготування Курячий бульйон доводимо до кипіння. Тим часом промиваємо рис і чистимо картоплю. Потім нарізаємо його соломкою і кидаємо в каструлю разом з рисом. Трохи підсолюємо і варимо 20 хвилин. Цибулину і моркву обробляємо, шаткуємо і пасеруємо овочі на сковороді з маслом. Потім додаємо гриби, порубані пластинами. Тушкуємо все разом 5 хвилин, і перекладаємо обжарку в суп. Додаємо плавлений сирок і варимо до його розплавлення. Після цього додаємо спеції, лавровий листочок, кип'ятимо і знімаємо блюдо з плити.