Кисло-солодкі супи поширені в різних кухнях і російської варіацією є солянка. Багате смаками страва може готуватися на основі риби, грибів, м'яса. У рецептах далі ми маємо намір розглянути останній варіант супу і зварити м'ясну солянку з великою кількістю копченостей.
Суп «м'ясна солянка» – рецепт
Якщо вам не доводилося готувати або пробувати класичний м'ясний суп – солянку, то рекомендуємо записати такий рецепт. Це збірний варіант страви, який, як правило, готується після будь-якого святкового застілля з тих м'ясних залишків, що є в розпорядженні.
Інгредієнти: яловичина на кістці - 530 г; будь копчене м'ясо - 75 г; салямі - 135 г; шинка - 135 г; ріпчаста цибуля - 145 г; часникові зубки - 4 шт.; томатна паста - 15 г; солоні огірки - 130 г; каперси - 1/3 ст.; оливки - 1 1/2 ст.; жменя зелені петрушки; листя лавра - 2 шт.; цукровий пісок - 5 г; лимон і сметана для сервірування. Приготування Для бульйону відваріть яловичину з лавровими листами близько півгодини, час від часу знімаючи шум. Готове м'ясо остудіть і розберіть на шматочки. Наріжте всі інші м'ясні складові довільно. Приготуйте супову заправку з спассерованного ріпчастої цибулі, часнику, кубиків солоного огірка, каперсів, томатної пасти та оливок. Влийте трохи бульйону, щоб розвести пасту з томатів, а через 5 хвилин приправте все цукром і змішайте з бульйоном. Додайте нарізані м'ясні продукти і проваріть всі інгредієнти не менше 10 хвилин на слабкому вогні. Знявши суп з вогню, посипте збірну м'ясну солянку свіжою зеленню і залиште настоятися під кришкою не менше 15 хвилин.
Як приготувати суп «м'ясну солянку» з грибами?
Чому б не об'єднати два рецепти солянки для створення ідеального першого страви: гарячого, смачного і багатого смаком.
Інгредієнти: копченості - 170 г; печериці - 380 г; морква - 135 г; ріпчаста цибуля - 135 г; томатне пюре - 195 г; оливки - 1/3 ст.; солоні огірки - 115 г; сметана, свіжа зелень, лимон - для сервірування. Приготування Приготування супу «збірна м'ясна солянка» починається з пасерування цибулі, грибів і моркви до рум'яного відтінку. Коли зажарка готова, змішайте її з копченостями і дайте підрум'янитися і їм. Залийте все томатним пюре, додайте шматочки оливок і огірка, а через 7 хвилин влийте півлітра води і залиште суп на слабкому вогні на 45-55 хвилин. Готову страву посипте жменею зелені і залиште на 15 хвилин перед сервіруванням.