Незважаючи на те, що борщ відноситься до ряду таких супів, які можуть подаватися до столу у холодному вигляді його також готують і їдять на манер борщу: гарячим, в компанії сметани або просто великої кількості зелені. Останній рецепт особливо актуальне в холодну пору року, коли з'являється необхідність не тільки ситно поїсти, але і зігрітися. У зв'язку з цим, далі ми вирішили поділитися класичним рецептом і борщів зелених.
Рецепт гарячого і борщів зелених з м'ясом
Головною відмінністю гарячого і борщів зелених від звичайного борщу вважається наявність капусти в останньому. В цілому, сама технологія приготування і список інших інгредієнтів відрізняються мінімально.
Інгредієнти: яловичина на кістці - 620 г; буряк - 330 г; томати - 390 г; ріпчаста цибуля - 130 г; листя лавра - 2 шт.; оцет - 15 мл Приготування Приготування гарячого і борщів зелених починається з варіння бульйону. Розмістіть на вогні дволітрову каструлю з водою і покладіть на неї шматок яловичини на кістці разом з лавровими листами. Залиште м'ясо на плиті на годину-півтора, час від часу знімаючи утворюється на поверхні шум. Готову яловичину вийміть, охолодіть і наріжте.
Натираємо моркву з буряком, ділимо цибулю на півкільця, а картоплю нарізаємо довільно, але не дуже крупно. Пасеруємо всі овочі, крім картоплі, в розігрітому маслі до напівготовності, а потім з'єднуємо їх з оцтом і кладемо в бульйон. Туди ж відправляємо нарізані картоплю і варимо до готовності. Кладемо в суп м'ясо і залишаємо постояти 15 хвилин перед подачею.
Якщо ви вирішите відтворити класичний рецепт гарячого і борщів зелених в мультиварці, то спершу обсмажте всі складові разом на «Випікання», а вливши рідину і додати картоплю, увімкніть «Суп» і готуйте страву до звукового сигналу.
Рецепт класичного і борщів зелених з яловичиною
Кислинку звичайного столового оцту в рецепті може замінити оцет винний, а ще невелика кількість вина, що робить смак куди більш багатогранним.
Інгредієнти: яловичина на кістці - 18 кг; червоне сухе вино - 235 мл; ріпчаста цибуля - 145 г; буряк - 320 г; морква - 160 г; червоний винний оцет - 45 мл; зелень кропу, сметана для подачі. Приготування Як зазвичай починаємо з варіння бульйону. На цей раз бульйон буде дуже наваристим, оскільки практично два кілограми яловичини ми заллємо всього півтора літрами води. Через годину-півтора бульйон проціджують, а яловичу м'якоть знімати з кістки.
Рецепт гарячого і борщів зелених на м'ясному бульйоні елементарний: окремо спасеруйте цибулю з морквою, додайте до них буряк і збризніть все оцтом. Слідом влийте червоне вино і дайте йому випаруватися практично повністю, щоб позбутися від алкоголю і залишити лише легке післясмак. Додати засмажку в бульйон, покладіть яловичу м'якоть слідом і варіть суп ще 7-10 хвилин. Подавайте з зеленню і сметаною.
Рецепт класичного гарячого і борщів зелених без м'яса
Пісний борщ не поступається м'ясного смаку і ситності. Для приготування знадобляться лише сезонні зимові овочі, трохи спецій і вода.
Інгредієнти: буряк - 380 г; морква - 180 г; ріпчаста цибуля - 210 г; листя лавра - 2 шт.; часникові зубки - 4 шт.; зелень цибулі і кропу - по 2 ст. ложки; оцет - 15 мл; цукровий пісок - за смаком. Приготування Наріжте буряк невеликими брусочками і відваріть з лавром в півтора лірах води близько 20 хвилин. Тим часом візьміться за інші овочі: наріжте моркву і ріпчасту цибулю, спасеруйте їх у великій кількості розігрітої олії, а коли овочі схопляться рум'янцем, полийте все оцтом і заправте пюрированным часником. Додайте овочі в буряковий відвар, приправте все цукром і морською сіллю. Під час сервірування посипте суп великою кількістю подрібненої зелені.