Борщ вважають простий варіацією борщу . Легкий суп включає в себе подібні інгредієнти, заправляється сметаною, але може подаватися як в холодному, так і в гарячому вигляді. Холодний суп часто готують на манер окрошки, заправляють сметаною або йогуртом, у нього, як правило, не додають м'ясо, а ось гарячу варіацію можна зварити на м'ясному бульйоні і подавати з великою кількістю сметани і зелені. Про те, як приготувати такий простий суп як борщ ми розповімо нижче.
Як приготувати гарячий суп борщ з м'ясом?
Гарячий борщ – один з варіантів борщу, який готується без усіляких премудростей: просто набір овочів, м'ясний бульйон, трохи сметани для подачі і ситне страву готове до подачі на стіл.
Інгредієнти: яловичина на кістці - 16 кг; солодкий перець - 110 г; буряк - 210 г; томати - 230 г; ріпчаста цибуля - 95 г; картопляні бульби - 220 г; часникові зубки - 2 шт.; сметана і зелень для подачі. Приготування Перед тим, як приготувати борщ по-домашньому, заливаємо м'ясо двома літрами води і ставимо на вогонь, нехай бульйон вариться близько години. До кінця відведеного часу беремося за підготовку овочів: дрібно нарізаємо солодкий перець, моркву натираємо з буряком, подрібнюємо цибулю, ділимо картопляні бульби на кубики. Картоплю кладемо прямо в бульйон, а решта овочі викладаємо на сковороду і пасеруємо не більше 7 хвилин. В кінці заправляємо овочеве асорті пропущеним через прес часником. Виймаємо м'ясо з бульйону, додаємо овочі. Розбираємо м'ясо на шматочки і повертаємо назад в суп. Ще пара хвилин і борщ можна знімати з вогню. Нехай суп постоїть хвилин 10 а потім його можна буде подавати з порцією сметани і жменею свіжої зелені.
Як правильно приготувати холодний борщ?
Навіть незважаючи на те, що холодний борщ рідко доповнюють м'ясними продуктами, ви можете покласти в холодний суп відварну птицю або яловичину, або додати шматочки вареної ковбаси.
Інгредієнти: буряк - 135 г; картопляні бульби - 440 г; яйця - 5 шт.; свіжі огірки - 280 м; зелень цибулі і кропу; сметана - 440 г; лимонна кислота - 1 ч. ложка. Приготування Приготування і борщів зелених схоже з приготуванням окрошки. Спершу необхідно відварити овочі (буряк і картопля) окремо один від одного. Картопля очистіть і розділіть на кубики, за аналогією поступите і з відвареної буряком. Ось тільки відвар з-під буряків не виливайте. Змішайте овочі з нарізаними огірками і вареними яйцями, додайте зелені і сметани. Розведіть суп буряковим відваром і доповніть лимонною кислотою. Не забудьте і про сіль.