Враховуючи сезонну негоду, бажання зігрітися за допомогою ситного і гарячого супу цілком природно, але так як більшість супів гарантує лише короткий насичення за рахунок високого вмісту рідини, ми пропонуємо приготувати густий суп з галушками, щоб прогнати почуття голоду подалі на довгі години. Про те, як варити суп з галушками читайте нижче.
Курячий суп з галушками – рецепт
Гарячі курячі супи – не тільки ситна і диетичная трапеза, але й прекрасний спосіб впоратися з сезонними простудними захворюваннями. Одним з рецептів такого смачного профілактичного кошти ми поділимося з вами нижче.
Інгредієнти: Для галушок:
борошно - 115 г; яйце - 1 шт.; розпушувач - 5 г; кефір - 115 мл Для супу:
оливкова олія - 15 мл; ріпчаста цибуля - 115 г; морква - 115 г; стебло селери - 1 шт.; сушений чебрець - 2 гілочки; курячий бульйон - 11 л; борошно - 25 г; заморожені зелений горошок - 65 г; куряче філе - 410 р. Приготування Якщо ви використовуєте готовий бульйон, то почніть приготування страви з обсмажування овочів: супові овочі наріжте кубиками однакового розміру і спасеруйте на оливковій олії разом з листочками чебрецю. Коли овочі дійдуть до напівготовності, додайте шматочки курки і дочекайтеся, коли птах схопиться. Посипте вміст каструлі борошном, а через півхвилини влийте бульйон, перемішуючи, стежачи за тим, щоб в супі не залишилося грудочок. Киньте в бульйон зелений горошок і накрийте каструлю кришкою.
Перед тим, як зробити галушки для супу за цим рецептом, пропустіть через сито і змішайте всі сухі компоненти, необхідні для приготування. Окремо збийте яйце з кефіром і влийте до сухої суміші. Отщипывайте порції готового тіста і кидайте їх у суп. Накривши каструлю кришкою, варіть галушки близько 15-20 хвилин. З готовністю галушок готовий і сам суп.
Гречаний суп з грибами і картопляними галушками
Рецепт супу з галушками як у дитячому садку хочуть повторити багато, насправді, простіше нього нічого не буває: інгредієнти максимально бюджетны, а технологія приготування адаптована до того, щоб страву можна було готувати у великих обсягах – ідеальне рішення для багатодітних сімей.
Інгредієнти: куряче філе на кістки - 540 г; морква - 110 г; ріпчаста цибуля - 230 г; гречана крупа - 65 г; часникові зубки - 2 шт.; печериці - 310 г; борошно - 120 г; молоко - 210 мл; картопля - 95 г; вершкове масло - 25 г; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Залийте курятину холодною водою і залиште варитися на протязі години. По закінченні часу зніміть м'ясо з кістки, наріжте його, а бульйон процідіть. Подрібніть овочі і спасеруйте їх в рослинному маслі до напівготовності, потім додайте гриби і дочекайтеся, коли волога з них випарується. У фіналі додайте пюрированный зубок часнику. У бульйон всипте гречку, а через пару хвилин додати засмажку з грибів та овочів.
Зробіть галушки для супу, з'єднавши сухі інгредієнти з молоком і розтопленим маслом. До початку варіння супу приготуйте картоплю і пюрируйте його. Додайте пюре в
тісто. Кидайте порції тіста на вируючий бульйон і варіть до спливання.
Рецепт супу з галушками можна повторити і в мультиварці, правда з вже готовим бульйоном. Спершу обсмажте всі складові на «Випікання», а після додавання рідини і гречки перейдіть на «Суп». Коли суміш для галушок буде готова, кидайте її порціями в киплячий бульйон і варіть все до спливання.
Готовий гречаний суп може стати частиною раціону дорослого і дитини в будь-який час року, а подавати його краще з домашніми сухариками і великою кількістю зелені.