Томатний суп доступний до приготування практично в будь-який час року: влітку стиглих плодів виходить освіжаючий гаспачо, а в холоди в якості суповий основи можна використовувати томати у власному соку, з яких виходять смачні супи-пюре.
Суп з баклажанами та помідорами
Інгредієнти: баклажан - 145 г; томати - 470 г; часникові зубки - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 85 м; оливкова олія - 55 мл; овочевий бульйон - 240 мл; вершки - 65 мл; сушений орегано, базилік - по 1 ч. ложці. Приготування Для того, щоб зберегти максимум смаку плодів, ми не гасити їх, а перед пюрированием запечемо до м'якості. Розділіть баклажан, помідори і цибуля на кубики однакового розміру, додайте цілі часникові зубки, все посоліть і полийте олією. Перемішавши всі складові разом, розподіліть їх на деку і посипте сумішшю сушених трав. Надішліть овочі в духовку (200 градусів) на 20 хвилин, потім злегка остудіть і пюрируйте з вершками і бульйоном.
Томатний суп-пюре зі свіжих помідорів – рецепт
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 115 г; часникові зубки - 4 шт.; томати - 12 кг; консервована біла квасоля - 425 г; овочевий бульйон - 940 мл; гілочка розмарину. Приготування У каструлі спасеруйте цибулю до м'якості і додайте до нього часникові зубки. Всипте листочки з розмаринових гілок, а потім додайте нарізані кубиками томати і консервовану квасолю. Перемішавши всі складові, приправте їх щедрою пучкою солі, а потім залийте бульйоном. Через 20 хвилин варіння складові супу слід пюрировать разом.
Томатний суп з свіжих помідорів – рецепт
Інгредієнти: томати - 630 г; ріпчаста цибуля - 85 м; свіжий огірок - 45 г; солодкий перець - 30 г; часниковий зубок - 1 шт.; скибочка білого хліба; оливкова олія - 35 мл; оцет - 15 мл Приготування Рецепт супу гаспачо з помідорів починається з підготовки всіх овочів, видалення плодоніжок, насіння і ретельного промивання. Після, всі інгредієнти помістити в чашу блендера, додають рідину, шматочки білого хліба, а потім збивають до однорідності. Готовий суп доповнюють маслом, оцтом і сіллю, після чого залишають у холодильнику на кілька годин перед подачею.