Якщо найпопулярнішим соусом для пасти можна впевнено назвати томатний, то вершковий займає почесне друге місце. Все завдяки тому, що вершки можуть зробити кожна страва трішки краще завдяки своєму багатому кремовому смаком і текстурою. Ще одним плюсом на користь вершкових соусів для пасти відіграє швидкість приготування та їх висока поживна цінність.
Рецепт вершкового соусу з томатами для пасти
З'єднавши два найпопулярніших рецепта разом ви отримаєте ніжний соус підходить не тільки для простий відвареної пасти, але і для лазаньї та інших улюблених запіканок.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 115 г; часникові зубки - 3 шт.; борошно - 5 р; вершки - 115 мл; молоко - 165 г; томати - 290 г; тертий сир - 65 р. Приготування Приготування соусу слід почати з овочевої бази з цибулевої засмажки. Коли шматочки цибулі почнуть змінювати свій колір, додайте до них пюрированные зубки часнику і обсмажте півхвилини, поки не відчуєте аромат. Посипте засмажку борошном, перемішайте і додайте томати. Коли шматочки томатів розпадуться і перетворяться на пюре, розбавте соус молоком з вершками і додайте жар. Помішуючи, варіть соус до загусання, а у фіналі приберіть його з вогню і з'єднайте з тертим сиром.
Вершковий соус для пасти фузіллі
Фузіллі – ідеальна паста для подачі з будь-яким густим соусом. Завдяки спіралеподібною формою пасти, вона чудово поєднується з соусом і здатна утримувати його.
Інгредієнти: оливкова олія - 55 мл; цибуля-порей - 620 г; сухе біле вино - 60 мл; вершки - 115 мл; лимонний сік - 15 мл; жменя петрушки; тертий пармезан - 45 р. Приготування Тонкі півкільця порею (біла частина) спасеруйте у великій кількості оливкової олії на середньо-сильному вогні. Коли шматочки цибулі розм'якшаться, влийте вино і дайте йому практично повністю випаруватися. Збризніть цибулю лимонним соком і додайте вершки, ті, що призначені для збивання підійдуть ідеально, оскільки швидко загустевают. Як тільки соус почне вирувати, змішайте його з пармезаном і зеленню.
Вершково-грибний соус для пасти
Частина осіннього врожаю лісових грибів можна пустити на приготування цієї вершковою пасти. Якщо свіжих і ароматних лісових грибів в розпорядженні немає, то використовуйте покупні гливи та печериці – додавання вершків зробить соус з будь-якими грибами смачніше.
Інгредієнти: вершкове масло - 25 г; оливкова олія - 15 мл; ріпчаста цибуля - 65 г; часниковий зубок; гриби - 360 г; біле сухе вино - 45 мл; жирні вершки - 75 мл. Приготування Перед тим, як приготувати вершковий соус для пасти, спасеруйте дрібно нарізану цибулю в суміші з розігрітого оливкової і вершкового масла. Коли цибуля набуде легкий золотистий відтінок, додайте пропущений через прес часниковий зубок і шматочки грибів. Дайте грибів випустити надлишки вологи і залиште їх повністю випаруватися. Плесніть до грибів біле вино, а через 5 хвилин і влийте вершки. Дочекайтеся, коли вершки загусають і соус з'єднайте з свежесваренной пастою.
Вершковий соус для пасти карбонара
Рецепт карбонари з додаванням вершків не можна назвати автентичним, але смачним – безперечно. А тому, якщо вам вже не раз доводилося готувати класичну карбонару або ви просто шанувальник вершкових соусів, то неодмінно втілити в життя такий рецепт.
Інгредієнти: панчетта - 185 г; часникові зубки - 3 шт.; яєчні жовтки - 2 шт.; яйця - 2 шт.; вершки - 135 мл; тертий пармезан - 75 р. Приготування Обсмажте шматочки панчетти до хрускоту, а в останні півхвилини приготування доповніть бекон пюрированным часником. Відваріть пасту. Збийте жовтки і цілі яйця з вершками і сиром, а потім додайте соус до пасти і перемішайте, тримаючи блюдо на мінімальному вогні. Посипте карбонару шматочками панчетти під час подачі.