Вернуться назад Распечатать

Сирна запіканка без борошна і манки

Сирна запіканка без борошна і манки
Для тих, хто рахує калорії чи дотримується здорового харчування, але разом з тим бажає поласувати смачним десертом, пропонуємо чудові рецепти низькокалорійних, дієтичних сирних запіканок без пшеничного борошна і манки.

Дієтична сирна запіканка без борошна і манки


Інгредієнти:

  • сир м'який, знежирений – 600 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • сухе молоко знежирене – 60 г;

  • крохмаль кукурудзяний – 60 г;

  • замінник цукру – 10 г;

  • ванілін – за смаком.


  • Приготування
    Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо їх до отримання щільної і густої піни. Потім змішуємо сир з жовтками, додаємо сухе молоко, кукурудзяний крохмаль, замінник цукру, ванілін і перемішуємо. Тепер викладаємо частинами збиті раніше білки і дбайливо, акуратними рухами вмішуємо їх в сирну масу.
    Отриману суміш перекладаємо в промаслений або выстеленную папером для випічки роз'ємну форму і визначаємо в попередньо прогрітий до 185 градусів духовку на п'ятдесят хвилин.
    По готовності остуджуємо запіканку спочатку при кімнатній температурі, а потім в холодильнику і подаємо зі свіжими ягодами або шматочками фруктів.

    Сирна запіканка без яєць, борошна і манки


    Інгредієнти:

  • сир м'який, знежирений – 300 г;

  • сухий пудинг або крохмаль кукурудзяний – відповідно 40 або 60 г;

  • сік лайма чи лимона – 20 мл;

  • замінник цукру – за смаком;

  • ванілін – за смаком.


  • Приготування
    Сир пропускаємо через ситечко для додання однорідності, додаємо сік лайма, замінник цукру, ванілін і всипаємо сухий пудинг або кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо все хорошенечко, викладаємо у високу силіконову форму і визначаємо в мікрохвильову піч. Витримуємо запіканку протягом п'яти хвилин при максимальній потужності, дістаємо з мікрохвильової печі і ставимо в морозильну камеру на десять хвилин. Такий нехитрий прийом творить чудеса, і запіканка виходить дуже смачною і ніжною, але користуватися їм часто не варто, щоб не завдати шкоди холодильника.

    Повітряна дієтична сирна запіканка без борошна і манки з сушеними ягодами


    Інгредієнти:

  • знежирений сир – 1000 м;

  • яйця – 7 шт.;

  • цукровий пісок або сахароза – за смаком;

  • родзинки – за смаком;

  • ванілін – за смаком;

  • вишня сушена – за смаком;

  • полуниця сушена – за смаком.


  • Приготування
    Сир перетираємо при необхідності через сито, додаємо ванілін, сахарозу або цукор, попередньо вимитий, просушений ізюм і сушені ягоди і перемішуємо. В окремій глибокій мисці збиваємо до легкості й пишноти яйця і вводимо в сирну масу.
    Перекладаємо сирно-яєчну суміш в промаслений форму і витримуємо в попередньо розігрітій до 175 градусів духовці сорок п'ять-п'ятдесят хвилин.
    По готовності перед вживанням запіканці в обов'язковому порядку даємо повністю охолонути, спочатку при кімнатній температурі, а потім в холодильнику.

    Ніжна запіканка без борошна і манки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сир – 500 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • кукурудзяний крохмаль – 60 г;

  • цукровий пісок або сахароза – за смаком;

  • ванілін – за смаком;

  • знежирена сметана – 35 г;

  • свіжі фрукти – за смаком.
  • Сирна запіканка без борошна і манки


    Приготування
    У глибокому посуді змішуємо сир з яєчними жовтками, цукром-піском або сахарозою, сметаною, ваніліном, крохмалем і перемішуємо. Потім збиваємо суміш за допомогою міксера або блендера для додання легкості. Окремо перетворюємо білки в щільну і густу піну і акуратно закладаємо в сирну суміш.
    Тепер наповнюємо сирну масу шматочками свіжих фруктів на ваш вибір і перекладаємо в выстеленную промасленим папером для випічки ємність мультиварки. Витримуємо запіканку в режимі «Випічка» п'ятдесят хвилин. По готовності повністю остуджуємо і перекладаємо на блюдо.