Для тих, хто рахує калорії чи дотримується здорового харчування, але разом з тим бажає поласувати смачним десертом, пропонуємо чудові рецепти низькокалорійних, дієтичних сирних запіканок без пшеничного борошна і манки.
Дієтична сирна запіканка без борошна і манки
Інгредієнти: сир м'який, знежирений – 600 г; яйця – 4 шт.; сухе молоко знежирене – 60 г; крохмаль кукурудзяний – 60 г; замінник цукру – 10 г; ванілін – за смаком. Приготування Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо їх до отримання щільної і густої піни. Потім змішуємо сир з жовтками, додаємо сухе молоко, кукурудзяний крохмаль, замінник цукру, ванілін і перемішуємо. Тепер викладаємо частинами збиті раніше білки і дбайливо, акуратними рухами вмішуємо їх в сирну масу.
Отриману суміш перекладаємо в промаслений або выстеленную папером для випічки роз'ємну форму і визначаємо в попередньо прогрітий до 185 градусів духовку на п'ятдесят хвилин.
По готовності остуджуємо запіканку спочатку при кімнатній температурі, а потім в холодильнику і подаємо зі свіжими ягодами або шматочками фруктів.
Сирна запіканка без яєць, борошна і манки
Інгредієнти: сир м'який, знежирений – 300 г; сухий пудинг або крохмаль кукурудзяний – відповідно 40 або 60 г; сік лайма чи лимона – 20 мл; замінник цукру – за смаком; ванілін – за смаком. Приготування Сир пропускаємо через ситечко для додання однорідності, додаємо сік лайма, замінник цукру, ванілін і всипаємо сухий пудинг або кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо все хорошенечко, викладаємо у високу силіконову форму і визначаємо в мікрохвильову піч. Витримуємо запіканку протягом п'яти хвилин при максимальній потужності, дістаємо з мікрохвильової печі і ставимо в морозильну камеру на десять хвилин. Такий нехитрий прийом творить чудеса, і запіканка виходить дуже смачною і ніжною, але користуватися їм часто не варто, щоб не завдати шкоди холодильника.
Повітряна дієтична сирна запіканка без борошна і манки з сушеними ягодами
Інгредієнти: знежирений сир – 1000 м; яйця – 7 шт.; цукровий пісок або сахароза – за смаком; родзинки – за смаком; ванілін – за смаком; вишня сушена – за смаком; полуниця сушена – за смаком. Приготування Сир перетираємо при необхідності через сито, додаємо ванілін, сахарозу або цукор, попередньо вимитий, просушений ізюм і сушені ягоди і перемішуємо. В окремій глибокій мисці збиваємо до легкості й пишноти яйця і вводимо в сирну масу.
Перекладаємо сирно-яєчну суміш в промаслений форму і витримуємо в попередньо розігрітій до 175 градусів духовці сорок п'ять-п'ятдесят хвилин.
По готовності перед вживанням запіканці в обов'язковому порядку даємо повністю охолонути, спочатку при кімнатній температурі, а потім в холодильнику.
Ніжна запіканка без борошна і манки в мультиварці
Інгредієнти: сир – 500 г; яйця – 4 шт.; кукурудзяний крохмаль – 60 г; цукровий пісок або сахароза – за смаком; ванілін – за смаком; знежирена сметана – 35 г; свіжі фрукти – за смаком. Приготування У глибокому посуді змішуємо сир з яєчними жовтками, цукром-піском або сахарозою, сметаною, ваніліном, крохмалем і перемішуємо. Потім збиваємо суміш за допомогою міксера або блендера для додання легкості. Окремо перетворюємо білки в щільну і густу піну і акуратно закладаємо в сирну суміш.
Тепер наповнюємо сирну масу шматочками свіжих фруктів на ваш вибір і перекладаємо в выстеленную промасленим папером для випічки ємність мультиварки. Витримуємо запіканку в режимі «Випічка» п'ятдесят хвилин. По готовності повністю остуджуємо і перекладаємо на блюдо.