Вернуться назад Распечатать

Сирна запіканка без манки

Сирна запіканка без манки
Зберігати форму сирній запіканці допомагають кілька інгредієнтів: борошно, крохмаль або манна крупа. І якщо з використанням перших двох проблем виникнути не повинно, то перед тим, як додавати в суміш манку, її необхідно залишити набрякнути мінімум на півгодини, що абсолютно не грає на руку в той час, коли страва готується в поспіху. Про приготування сирної запіканки без манки ми розповімо далі.

Пишна сирна запіканка без манки – рецепт


Почнемо з самого елементарного рецепта запіканки, яка в народі носить назву сирника. Цей сирник готується всього з чотирьох інгредієнтів, плюс будь-яка віддушка за смаком, і виходить неймовірно ніжним. Ідеальний сніданок, який здатний досита нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти:

  • сир - 12 кг;

  • цукровий пісок - 165 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • борошно - 45 р.


  • Приготування
    Для приготування запіканки краще всього брати м'який і жирний сир, так він легше зіб'ється в однорідну масу з іншими інгредієнтами. Перекладіть сир в чашу блендера, вбийте кілька яєць, всипте підсолоджувач і збийте міксером. Отриману суміш можна доповнити кондитерської ароматом, наприклад ванільним екстрактом, а можна залишити просто так. Всипте борошно і знову перемішайте інгредієнти. Перелийте основу сирної запіканки в промаслений лист і поставте все в розігріту до 180 градусів духовку на годину.

    Смачна сирна запіканка без манки в духовці


    Хочете зробити сирну запіканку ніжної кремової, тоді спробуйте з'єднати звичайний сир з вершковим сиром або сметаною максимальної жирності. Готову суміш розливайте і запікайте в порційних формочках, а потім подавайте з крекерами або фруктами.
    Інгредієнти:

  • сир - 425 г;

  • вершковий сир - 110 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 45 г;

  • цукрова пудра - 60 р.


  • Приготування
    Перетворіть сир і вершковий сир в однорідну пасту. Туди ж вбийте пару яєць і всипте цукрову пудру. Додайте борошно і повторіть збивання, розподіляючи її по всій суміші без грудочок. Перелийте сирну масу у формочки і розмістіть їх в розігрітій до 180 градусів духовці на 18-20 хвилин. Після сигналу готовності, поставте формочки під гриль, щоб верхівка ласощі схопилася рум'янцем.

    Сирна запіканка з яблуками без манки


    Ви можете використовувати будь-які свіжі плоди для того, щоб урізноманітнити смак запеченого ласощі. Ми вирішили зупинити вибір на найпоширенішому осінньому фрукт – яблуко.
    Інгредієнти:

  • сир - 320 г;

  • йогурт - 210 мл;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукровий пісок - 120 г;

  • яблуко - 80 г;

  • кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка;

  • цедра двох лимонів.


  • Приготування
    Перетворіть сир, яйця і йогурт в однорідну суміш. Туди ж всипте цукор-пісок, крохмаль і знову збийте інгредієнти. Доповніть суміш цитрусової цедрою і шматочками очищених яблук. Перелийте суміш у форму для запіканки і залиште випікатися на годину при 180 градусах.
    Сирну запіканку без манки можна зробити і в мультиварці, для цього достатньо виставити режим «Випічка», час задається автоматично.

    Як приготувати не солодку сирну запіканку без манки?


    Інгредієнти:

  • сир - 265 г;

  • вершки - 45 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • цедра одного лимона;
  • Сирна запіканка без манки

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • гілочка чебрецю;

  • оливкова олія - 25 мл


  • Приготування
    Перетворіть яйце з сиром і вершками в однорідну суміш. Пюрируйте часникові зубки і додайте їх у майбутню запіканку разом з листочками чебрецю, лимонною цедрою і маслом. Перелийте суміш у форму і поставте в духовку розігріту до 180 градусів. Через 20 хвилин можна приступати до дегустації, обов'язково доповнивши запіканку хлібними грінками.