Зберігати форму сирній запіканці допомагають кілька інгредієнтів: борошно, крохмаль або манна крупа. І якщо з використанням перших двох проблем виникнути не повинно, то перед тим, як додавати в суміш манку, її необхідно залишити набрякнути мінімум на півгодини, що абсолютно не грає на руку в той час, коли страва готується в поспіху. Про приготування сирної запіканки без манки ми розповімо далі.
Пишна сирна запіканка без манки – рецепт
Почнемо з самого елементарного рецепта запіканки, яка в народі носить назву сирника. Цей сирник готується всього з чотирьох інгредієнтів, плюс будь-яка віддушка за смаком, і виходить неймовірно ніжним. Ідеальний сніданок, який здатний досита нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти: сир - 12 кг; цукровий пісок - 165 г; яйця - 4 шт.; борошно - 45 р. Приготування Для приготування запіканки краще всього брати м'який і жирний сир, так він легше зіб'ється в однорідну масу з іншими інгредієнтами. Перекладіть сир в чашу блендера, вбийте кілька яєць, всипте підсолоджувач і збийте міксером. Отриману суміш можна доповнити кондитерської ароматом, наприклад ванільним екстрактом, а можна залишити просто так. Всипте борошно і знову перемішайте інгредієнти. Перелийте основу сирної запіканки в промаслений лист і поставте все в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
Смачна сирна запіканка без манки в духовці
Хочете зробити сирну запіканку ніжної кремової, тоді спробуйте з'єднати звичайний сир з вершковим сиром або сметаною максимальної жирності. Готову суміш розливайте і запікайте в порційних формочках, а потім подавайте з крекерами або фруктами.
Інгредієнти: сир - 425 г; вершковий сир - 110 г; яйця - 2 шт.; борошно - 45 г; цукрова пудра - 60 р. Приготування Перетворіть сир і вершковий сир в однорідну пасту. Туди ж вбийте пару яєць і всипте цукрову пудру. Додайте борошно і повторіть збивання, розподіляючи її по всій суміші без грудочок. Перелийте сирну масу у формочки і розмістіть їх в розігрітій до 180 градусів духовці на 18-20 хвилин. Після сигналу готовності, поставте формочки під гриль, щоб верхівка ласощі схопилася рум'янцем.
Сирна запіканка з яблуками без манки
Ви можете використовувати будь-які свіжі плоди для того, щоб урізноманітнити смак запеченого ласощі. Ми вирішили зупинити вибір на найпоширенішому осінньому фрукт – яблуко.
Інгредієнти: сир - 320 г; йогурт - 210 мл; яйця - 4 шт.; цукровий пісок - 120 г; яблуко - 80 г; кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка; цедра двох лимонів. Приготування Перетворіть сир, яйця і йогурт в однорідну суміш. Туди ж всипте цукор-пісок, крохмаль і знову збийте інгредієнти. Доповніть суміш цитрусової цедрою і шматочками очищених яблук. Перелийте суміш у форму для запіканки і залиште випікатися на годину при 180 градусах.
Сирну запіканку без манки можна зробити і в мультиварці, для цього достатньо виставити режим «Випічка», час задається автоматично.
Як приготувати не солодку сирну запіканку без манки?
Інгредієнти: сир - 265 г; вершки - 45 мл; яйце - 1 шт.; цедра одного лимона; часникові зубки - 2 шт.; гілочка чебрецю; оливкова олія - 25 мл Приготування Перетворіть яйце з сиром і вершками в однорідну суміш. Пюрируйте часникові зубки і додайте їх у майбутню запіканку разом з листочками чебрецю, лимонною цедрою і маслом. Перелийте суміш у форму і поставте в духовку розігріту до 180 градусів. Через 20 хвилин можна приступати до дегустації, обов'язково доповнивши запіканку хлібними грінками.