Проводжаючи літо, не забудьте на прощання поласувати улюбленими сезонними овочами, приготувавши, наприклад, тушковані баклажани з помідорами і часником. Ситне і зігріваючий страва ідеально підходить до трапези під час переходу сезонів, коли їжа повинна ставати тепліше, ситніше, але не приводити до переїдання і накопичення зайвих сантиметрів.
Кабачки, тушковані з баклажанами, часником і помідорами
Рецепт цієї страви практично зводиться до елементарного гасіння всіх наведених складових разом, а тому згодиться навіть для тих, хто вперше підійшов до плити. Єдина складність – підготовка всіх необхідних інгредієнтів, яка займає найбільше часу.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 95 г; оливкова олія - 55 мл; часник - 8 зубчиків; мелений коріандр - 2 ст. ложки; томати - 980 р; баклажани - 740 г; кабачки - 640 г; солодкий перець - 430 г; листя лавра - 4 шт. Приготування Вимийте всі овочі, видалите оболонку з ріпчастої цибулі, а потім наріжте все довільно, але не занадто крупно, стежачи за тим, щоб всі шматочки овочів були приблизно однакової форми і розміру. Нарізані баклажани перекладіть в друшляк, щедро посоліть і залиште на півгодини. По закінченні часу з шматочків овоча вдасться прибрати неприємну гірчинку, залишиться лише промити баклажани і можна приступати до приготування.
Першим ділом в розігрітій з олією сковорідці спасеруйте шматочки цибулі, чекаючи, щоб ті стали прозорими. До цибулі додайте пасту з часникових зубков, мелений коріандр, а коли часник пустить свій аромат, покладіть кубики томатів, баклажанів, кабачків і солодкого перцю. Доповніть блюдо листям лавра і зменшіть вогонь під посудом. Залиште рагу нудитися близько 20 хвилин, а потім можете відразу ж приступати до дегустації готового страви.
Баклажани тушковані з помідорами, перцем і часником
Цей середземноморський рецепт наповнить ваш будинок дивним ароматному прянощів і томленных овочів, а шлунок – приголомшливо смачною, ситною, але легким переварюванні і корисним стравою.
Інгредієнти: баклажани - 670 г; солодкий перець - 490 г; оливкова олія - 55 мл; ріпчаста цибуля - 180 г; часникові зубки - 6 шт.; кумин, паприка, харріса - по 1 ч. ложці; сухе червоне вино - 55 л; овочевий бульйон - 12 л; томати - 580 г; винний оцет - 35 мл; сік лимона - 35 мл; жменя листя м'яти; відварений нут - 3 1/2 ст. Приготування Помістіть цілі баклажани під гриль і запікайте до тих пір, поки шкірка на овочах не почорніє і не стане сухою і твердою. Також обуглите шкірку і на перцях, а потім зчистите її і крупно наріжте м'якоть. Видаліть запечену серцевину з баклажанів і наріжте шматками середнього розміру.
У великій кількості оливкової олії спасеруйте ріпчасту цибулю, а коли той схопиться легким золотавим відтінком, додайте розтерті в пасту зубки часнику, кумін, паприку і харрісу. Дочекайтеся моменту, коли аромати заповнять всю вашу кухню, після чого на сковороду влийте вино, бульйон, оцет і цитрусовий сік. Залиште всі дійти до кипіння, а потім покладіть томати, перці, баклажани і нут. Тушкуйте рагу близько 20 хвилин на середньому жарі, а потім приступайте до дегустації страви.
Рецепт тушкованих баклажанів з помідорами і часником
Інгредієнти: баклажани - 290 г; кабачки - 320 г; ріпчаста цибуля - 85 м; солодкий перець - 280 м; часникові зубки - 3 шт.; овочевий бульйон - 490 мл; жменя листя базиліка; томати у власному соку - 540 мл; сушений кумін, орегано - по 1 ст. ложці; консервована квасоля, кукурудза - 130 р. Приготування Нарізує овочі, спасеруйте їх разом до зарумянивая, додати сушені трави, бобові і залийте сумішшю томатів з бульйоном. Залиште рагу чекати близько півгодини, а потім подавайте зі сметаною і порцією зелені базиліка.