Кабачки, тушковані з цибулею і морквою, – просте блюдо з свіжих овочів, яке легко готується і до того ж ще дуже корисно. Таке рагу чудово підходить до риби, м'яса і може послужити хорошим гарніром.
Кабачки тушковані з морквою і цибулею
Інгредієнти: кабачок – 1 шт.; морква – 2 шт.; цибулина – 2 шт.; спеції; олія рослинна; часник – 2 зубчики; вода холодна – 3 ст. ложки; свіжа зелень – для прикраси. Приготування Отже, моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Цибулини обробляємо, дрібненько ріжемо і підрум'янюємо овочі до золотистого кольори. Цим часом зрізаємо з кабачків жорстку шкірку і подрібнюємо їх кубиками. Викладаємо в обжарку, приправляємо спеціями, вливаємо трохи холодної води і тушкуємо на середньому вогні хвилин 20. Після цього додаємо в блюдо рубану зелень, кидаємо часник, нашатковану кружечками, перемішуємо, чекаємо ще 3 хвилинки і знімаємо сковороду з вогню.
Кабачки тушковані з баклажанами морквою і цибулею
Інгредієнти: олія оливкова – 2 ст. ложки; кабачок – 2 шт.; баклажан – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; морква – 1 шт.; зелень свіжа . Приготування Спочатку готуємо всі овочі: промиваємо їх, очищаємо і нарізаємо скибочками. Тепер беремо сковороду, наливаємо трохи олії і кидаємо кабачки. Потім додаємо молоді баклажани, помідори, моркву і цибулину. Включаємо вогонь і тушкуємо овочі 25 хвилин, до готовності, накривши зверху кришкою. Після цього приправляємо блюдо спеції, перемішуємо і кидаємо в рагу подрібнений часник. Подаємо готове блюдо гарячим, прикрасивши рубаною свіжої зеленню, з келихом червоного вина і шматком добре запеченого м'яса.
Рецепт тушкованих кабачків з морквою і цибулею
Інгредієнти: морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; кабачок – 1 шт.; помідори стиглі – 3 шт.; баклажани – 2 шт.; часник – 3 зубчики; борошно – 2 ст. ложки; спеції; масло рослинне – 3 ст. ложки. Приготування Всі овочі обробляємо і шаткуємо: морква – соломкою, цибулю і кабачки – кубиками, а баклажани – невеликими скибочками. З помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо часточками. У сковороду наливаємо трохи масла, розігріваємо його на сильному вогні і кидаємо баклажани. Потім додаємо моркву, кабачки і цибулю. Накриваємо зверху кришкою і тушкуємо овочі 5 хвилин. Після цього додаємо трохи борошна, перемішуємо, кладемо помідори і приправляємо всі спеціями. У самому кінці додаємо подрібнений часничок, розмішуємо і даємо овочевого рагу трохи настоятися. Готову страву прикрашаємо рубаною зеленню і подаємо до столу.
Кабачки тушковані з морквою і цибулею в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 1 ст. ложка; кабачки – 4 шт.; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; масло рослинне – 2 ст. ложки; томатна паста – 05 ст.; мелений коріандр – щіпка; зелень петрушки; спеції; часник – 2 зубчики. Приготування Моркву і ріпчасту цибулю чистимо і шаткуємо тонкими скибочками. Кабачки розрізаємо кубиками, добре підсолюємо і залишаємо в мисці. Коли вони виділять достатньо соку, відкидаємо овочі на друшляк. Присипаємо борошном і перемішуємо. У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло, включаємо прилад на режим «Смаження» на 25 хвилин. Викладаємо цибульку з морквою і підрум'янюємо овочі, помішуючи. Коли вони злегка підрум'яняться, кидаємо кабачки, перемішуємо і готуємо до кінця програми. Після звукового сигналу вливаємо розведену теплою водою томатну пасту, кидаємо за смаком спеції, перемішуємо, закриваємо кришку мультиварки і виставляємо режим «Гасіння». Коли пролунає сигнал готовності, додаємо подрібнену свіжу петрушку і часник.