Оладки з кабачків можна приготувати пісними, без додавання яєць або молочних продуктів. Але це не означає, що страва вийде менш смачним і не таким апетитним. При правильному підході до справи смакові характеристики страви залишаться на висоті і порадують вас не менше, ніж оригінал, а може бути навіть стануть улюбленим варіантом приготування цього простого блюда.
З рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтесь, як правильно приготувати пісні оладки з кабачків.
Пісні оладки з кабачків - рецепт
Інгредієнти: кабачки – 480 м; борошно пшеничне – 65-75 г; асафетіда – за смаком; куркума – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; сіль; рослинна олія для обсмажування. Приготування Для оладок підійдуть як молоденькі плоди, так і більш зрілі кабачки. Молоді можна перетерти на середній або великій тертці цілком, а з більш зрілих перш зчистимо шкірку і видаліть серцевину з насінням. Не забуваємо попередньо кабачки помити і витерти насухо.
Кабачкову масу додаємо сіль трохи, залишаємо на п'ятнадцять-двадцять хвилин, а потім віджимаємо від зайвої рідини.
У решту тверду масу додаємо куркуму, асафетіду, мелений перець і додаємо попередньо просіяне пшеничне борошно. Перемішуємо все хорошенечко і приступаємо до смаження. Наливаємо в сковороду олію і ставимо її на плиту на середній вогонь. Накладаємо з допомогою ложки потроху приготованого кабачкового тіста і формуємо оладки. Підрум'янюємо їх з обох сторін і виймаємо на паперовий рушник для вбирання зайвого жиру.
Пісні оладки з кабачків з морквою і манкою
Інгредієнти: кабачки – 680 г; морква – 75 г; куркума – за смаком; крупа манна – 200 г; зелень кропу і петрушки – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; сіль; оливкова або рослинне рафінована олія. Приготування З вимитих кабачків і моркву чистимо шкірку і пропускаємо через середню терку. При необхідності з кабачків виймаємо серцевину з насінням. Присаливаем овочеву масу і через кілька хвилин віджимаємо гарненько надлишки соку. До твердої маси додаємо мелену суміш перців, куркуму, дрібно посічену свіжу зелень, і всипаємо манну крупу. Все гарненько перемішуємо і при необхідності коригуємо густоту кабачкового тіста, додаванням манки. Воно повинно бути досить густим і не розтікатися.
Формуємо столовою ложкою кабачкові оладки і розміщуємо їх на попередньо розігріту з рослинною олією сковороду. По готовності виймаємо оладки на паперовий рушник, промаківающімі надлишки жиру і перекладаємо на блюдо.
Пісні оладки з кабачків і картоплі
Інгредієнти: кабачки – 450 г; бульби картоплі – 450 г; борошно пшеничне; асафетіда – за смаком; мелений запашний перець – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль; рослинна олія для смаження. Приготування Кабачкові і картопляні плоди позбавляємо від шкурок і пропускаємо через крупну тертку.
Якщо кабачки зрілі, витягаємо з них серцевину з насінням. Овочеву натерту масу додаємо сіль і залишаємо на п'ять-сім хвилин для виділення соку, який згодом віджимаємо. До залишилася жорсткою маси додаємо асафетіду, мелений чорний і запашний перець і, потроху підсипаючи просіяне борошно, доводимо масу до консистенції кабачкового тесту, як густа сметана.
Формуємо за допомогою столової ложки оладки, викладаємо на добре прогріту сковороду з товстим дном, попередньо наливши в неї рослинної олії. Коли оладки підрум'яняться з обох сторін, виймаємо їх на блюдо і при бажанні витираємо серветкою зайвий жир.