Вернуться назад Распечатать

Пісні оладки з кабачків

Пісні оладки з кабачків
Оладки з кабачків можна приготувати пісними, без додавання яєць або молочних продуктів. Але це не означає, що страва вийде менш смачним і не таким апетитним. При правильному підході до справи смакові характеристики страви залишаться на висоті і порадують вас не менше, ніж оригінал, а може бути навіть стануть улюбленим варіантом приготування цього простого блюда.
З рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтесь, як правильно приготувати пісні оладки з кабачків.

Пісні оладки з кабачків - рецепт


Інгредієнти:

  • кабачки – 480 м;

  • борошно пшеничне – 65-75 г;

  • асафетіда – за смаком;

  • куркума – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • сіль;

  • рослинна олія для обсмажування.


  • Приготування
    Для оладок підійдуть як молоденькі плоди, так і більш зрілі кабачки. Молоді можна перетерти на середній або великій тертці цілком, а з більш зрілих перш зчистимо шкірку і видаліть серцевину з насінням. Не забуваємо попередньо кабачки помити і витерти насухо.
    Кабачкову масу додаємо сіль трохи, залишаємо на п'ятнадцять-двадцять хвилин, а потім віджимаємо від зайвої рідини.
    У решту тверду масу додаємо куркуму, асафетіду, мелений перець і додаємо попередньо просіяне пшеничне борошно. Перемішуємо все хорошенечко і приступаємо до смаження. Наливаємо в сковороду олію і ставимо її на плиту на середній вогонь. Накладаємо з допомогою ложки потроху приготованого кабачкового тіста і формуємо оладки. Підрум'янюємо їх з обох сторін і виймаємо на паперовий рушник для вбирання зайвого жиру.

    Пісні оладки з кабачків з морквою і манкою


    Інгредієнти:

  • кабачки – 680 г;

  • морква – 75 г;

  • куркума – за смаком;

  • крупа манна – 200 г;

  • зелень кропу і петрушки – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • сіль;

  • оливкова або рослинне рафінована олія.


  • Приготування
    З вимитих кабачків і моркву чистимо шкірку і пропускаємо через середню терку. При необхідності з кабачків виймаємо серцевину з насінням. Присаливаем овочеву масу і через кілька хвилин віджимаємо гарненько надлишки соку. До твердої маси додаємо мелену суміш перців, куркуму, дрібно посічену свіжу зелень, і всипаємо манну крупу. Все гарненько перемішуємо і при необхідності коригуємо густоту кабачкового тіста, додаванням манки. Воно повинно бути досить густим і не розтікатися.
    Формуємо столовою ложкою кабачкові оладки і розміщуємо їх на попередньо розігріту з рослинною олією сковороду. По готовності виймаємо оладки на паперовий рушник, промаківающімі надлишки жиру і перекладаємо на блюдо.

    Пісні оладки з кабачків і картоплі


    Інгредієнти:

  • кабачки – 450 г;

  • бульби картоплі – 450 г;

  • борошно пшеничне;

  • асафетіда – за смаком;

  • мелений запашний перець – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Кабачкові і картопляні плоди позбавляємо від шкурок і пропускаємо через крупну тертку.
    Пісні оладки з кабачків
    Якщо кабачки зрілі, витягаємо з них серцевину з насінням. Овочеву натерту масу додаємо сіль і залишаємо на п'ять-сім хвилин для виділення соку, який згодом віджимаємо. До залишилася жорсткою маси додаємо асафетіду, мелений чорний і запашний перець і, потроху підсипаючи просіяне борошно, доводимо масу до консистенції кабачкового тесту, як густа сметана.
    Формуємо за допомогою столової ложки оладки, викладаємо на добре прогріту сковороду з товстим дном, попередньо наливши в неї рослинної олії. Коли оладки підрум'яняться з обох сторін, виймаємо їх на блюдо і при бажанні витираємо серветкою зайвий жир.