Нагетси знайомі нам з індустрії фаст-фудів, де вони міцно закріпили за собою першість серед популярних страв. Ніжне куряче або рибне філе, пожаренное в різних паніровках, виходить чудовий на смак і зовсім не сухим, як у багатьох інших стравах.
Але от тільки не завжди в пунктах громадського харчування можна придбати нагетси, які приготовані з натуральних продуктів, і пожарены у свіжому маслі. Найчастіше для здешевлення продукту м'ясне філе перетворюють у фарш, який розбавляють іншими дешевими і не завжди корисними компонентами.
Приготувавши нагетси в домашніх умовах, ви будете впевнені в безпеці і якості готового страви, а також зможете насолодитися дійсно натуральним і чудовим смаком страви, який можна варіювати, маринуючи курячу або рибну основу в різні прянощі.
Рецепт нагетсів з курки в домашніх умовах
Інгредієнти: філе курячої грудки – 420 г; яйця – 2 шт.; сухарі панірувальні – 220 г; борошно пшеничне – 100 г; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; рослинна рафінована олія. Приготування Для приготування нагетсів попередньо вимите і обсушенное куряче філе нарізаємо впоперек волокон на невеликі скибочки товщиною приблизно сім міліметрів. Тепер підготуємо компоненти для панірування. Змішуємо борошно з сіллю і меленим чорним перцем і трохи збиваємо яйця з невеликою кількістю солі.
Сковорідку з товстим дном прогріваємо гарненько, налив попередньо достатню кількість рослинного масла.
Кожен курячий шматочок мачає в борошні, потім занурюємо в яєчну масу, паніруємо в сухарях і тут же викладаємо в сковороду. Підрум'янюємо з двох сторін до бажаного результату і виймаємо на паперовий рушник, щоб вбралися надлишки жиру. Подаємо курячі нагетси з будь-яким соусом і свіжими або печеними овочами.
Як бачите, рецепт нагетсів з курячого філе дуже простий, і впоратися з ним може навіть початківець кулінар.
Рибні нагетси - рецепт
Тепер пропонуємо вам рецепт рибних нагетсів, які в домашньому виконанні просто чудові.
Інгредієнти: філе будь-якої морської риби – 700 г; йогурт – 75 г; майонез – 75 г; сухарі панірувальні – 200 г; майонез – 50 г; сіль – за смаком; спеції – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; рослинна рафінована олія. Приготування Рибне філе нарізаємо довгастими шматочками, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем і спеціями на свій смак. Обтираем скибочки гарненько, рівномірно розподіливши пряно-солону суміш, і даємо постояти двадцять хвилин.
Тим часом змішати йогурт з майонезом, додаємо за смаком сіль і при бажанні спеції, можна також додати дрібно посічену свіжу зелень кропу.
Промариновавшиеся шматочки рибки мачає в суміші йогурту і майонезу, паніруємо хорошенечко в сухарях і розкладаємо на деко, попередньо застеливши його пергаментом. Визначаємо нагетси в заздалегідь прогріту до 230-260 градусів духовку на дванадцять-п'ятнадцять хвилин або до бажаної рум'яності.
Сирні нагетси - рецепт
Урізноманітнити фуршетний стіл або домашні посиденьки можна, приготувавши також сирні нагетси, тим більше, що готуються вони зовсім просто.
Інгредієнти: будь сир – 400 г; яйце – 2 шт.; панірувальні сухарі – 200 г; кунжут – 60 г; мелена суміш перців – за смаком; сіль – за смаком; рослинна рафінована олія. Приготування Сир ріжемо на скибочки товщиною до одного сантиметра. Кожен з них занурюємо спочатку у збите яйце, а потім паніруємо в суміші сухарів і кунжутного насіння. Для надійності можна повторити процедуру ще раз, тоді сир напевно залишиться всередині і не витече. Сирні шматочки в паніровці викладаємо в прогріте рослинне масло й обсмажуємо до бажаної рум'яності.