Ми сьогодні розповімо, як приготувати смачний паштет із свинячої печінки. Ця чудова закуска прекрасно підійде на бутерброди у будні, а варто тільки оригінально оформити її і прикрасити для подачі, і вона перетвориться на гідне блюдо для святкового столу. Але перевага печінкового паштету не тільки в універсальності. Це також і дуже корисна закуска, яка поповнить організм багатьма незамінними елементами і вітамінами.
Домашній печінковий паштет із свинячої печінки - рецепт
Інгредієнти: печінка свиняча – 850 г; масло вершкове – 260 г; морква – 90 г; цибуля ріпчаста – 150 г; часник – 3 зубчики; коньяк – 35 мл; сіль – за смаком; цукровий пісок – 15 г; мелений чорний перець – за смаком; лаврове листя – 2 шт.; чебрець сушений – 10 г; рослинна олія без запаху. Приготування Свинячу печінку промиваємо добренько, позбавляємося від пленочек і судин, натираємо поверхню сіллю, укладаємо в каструлю і заливаємо водою. Кидаємо цукровий пісок, лаврове листя, підігріваємо до кипіння і проварюємо протягом двадцяти п'яти хвилин. Не забуваємо на початку варіння зняти піну.
Тим часом очищаємо часник, цибулю і моркву. Подрібнюємо моркву на терці, цибулю нарізаємо півкільцями. Раздавливаем зубці часнику і кидаємо на прогріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо його з усіх боків і витягаємо з сковороди. В часникову олію кидаємо підготовлений цибулю і моркву пасеруємо овочі до м'якості під кришкою.
Печінка виймаємо з бульйону, промаківающімі поверхню паперовим рушником, нарізаємо скибочками розміром приблизно три сантиметри і викладаємо в сковороду до овочів. Витримуємо на вогні, помішуючи, близько двох хвилин і вимикаємо плиту. Тепер самий барвистий момент приготування. Поливаємо печінка з овочами коньяком і підпалюємо.
Далі пропускаємо вміст сковороди кілька разів через м'ясорубку. Можна перемолоти з її допомогою печінка з овочами один раз, а потім розбити масу блендером до однорідності.
М'яке вершкове масло розбиваємо міксером або блендером до пишності і легкості і потроху вводимо в пюрированную печінкову масу. Додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, сушений чебрець і розмішуємо до однорідності.
Перекладаємо готовий паштет у форму, поливаємо розтопленим вершковим маслом і визначаємо в холодильник приблизно на дві години.
Домашній паштет із свинячої печінки в мультиварці
Інгредієнти: печінка свиняча – 450 г; свинина (м'якоть) – 450 г; бекон – 220 г; яйця – 3 шт.; цибуля ріпчаста – 240 г; розмарин свіжий – 2 гілочки; бренді – 30 мл; сіль – за смаком; лавровий лист – 1 шт.; мелена суміш перців – 10-15 г; лаврове листя – 2 шт.; чебрець сушений – 5-10 г тілі за смаком. Приготування Свинячу печінку, м'ясо і бекон гарненько промиваємо, вирізаємо плівки, з печінки витягаємо судини. Для полегшення відділення плівки, опустимо печінка на кілька хвилин у гарячу воду.
Далі печінка, свинину і сімдесят п'ять грам бекону кілька разів пропускаємо через м'ясорубку. Ріпчасту цибулю
очищаємо, дуже дрібненько шаткуємо й додаємо у фарш. Туди ж додаємо курячі яйця, вливаємо бренді і кидаємо сіль, мелену суміш перців і чебрець. Все гарненько перемішуємо.
Залишився бекон нарізаємо на тоненькі скибочки і вистилаємо ними ємність мультиварки, залишивши трохи для верху. На них викладаємо приготований фарш, розрівнюємо, зверху кладемо гілочки розмарину і лавровий листочок і покриваємо залишеними скибочками бекону.
Налаштовуємо пристрій на режим «Випічка» на сорок хвилин.
Готовому паштету даємо повністю охолонути, перекладаємо на блюдо і прикрашаємо гілочками свіжої зелені.