Вернуться назад Распечатать

Куряча пастрома

Куряча пастрома
Куряча пастрома – хороша альтернатива магазинним м'ясним виробам, напханим хімією. Така оригінальна закуска сподобається всім гостям і прекрасно підійде до будь-якого столу. Пропонуємо вам кілька способів її приготування.

Рецепт курячої пастроми


Інгредієнти:

  • філе куряче – 2 шт.;

  • спеції ;

  • масло рослинне – 15 ст. ложки;

  • мед квітковий – 1 ст. ложки;

  • паприка мелена – на смак;

  • сухий орегано;

  • тертий мускатний горіх – щіпка;

  • гостра гірчиця – 2 ст. ложки.


  • Для соляного розчину:

  • молоко коров'яче – 1 ст.;

  • сіль дрібна – 05 ст. ложка.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо і витираємо паперовими рушниками. Далі в мисці готуємо розчин: в холодному молоці розчиняємо дрібну сіль, акуратно опускаємо в нього куряче м'ясо і залишаємо на 3 години. Спеції і прянощі перемелюємо разом в кавомолці, додаємо гостру гірчицю, кладемо мед і вливаємо трохи рослинного масла без запаху. Як тільки куряче філе просолится, витираємо його паперовими рушниками і щедро обмазуємо прянощами. Залишаємо на 30 хвилин, а потім складаємо філе разом і перев'язуємо курку товстою ниткою, формуючи тугий рулет. Форму для запікання застеляємо фольгою, перекладаємо курячу пастрому і запікаємо страву в духовці рівно 20 хвилин. Після закінчення часу, не відкриваємо дверцята і залишаємо страва «доходити» ще на 2 години. Після цього пастрому додатково охолоджуємо в холодильнику, а потім нарізаємо тонкими скибочками і подаємо зі свіжими овочами.

    Пастрома з курячої грудки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряча грудка – 2 шт.;

  • сіль дрібна – 2 ст. ложки;

  • вода фільтрована – 3 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    Курячу грудку обполіскуємо, обробляємо на філе, кладемо в каструлю і заливаємо повністю
    Куряча пастрома
    фільтрованою водою. Додаємо за смаком сіль і ставимо посуд в холодильник на добу. Після цього виймаємо філе, обережно зливаємо воду, а курку обвалюємо в улюблених спеціях: сухий базилік, орегано, тертий мускатний горіх і т. д. Далі з'єднуємо м'ясо разом, пов'язуємо товстою ниткою, закріплюємо краю зубочистками і викладаємо в чашу мультиварки. Закриваємо кришку, вибираємо на дисплеї режим «Випічка» і засікаємо 20 хвилин. Після звукового сигналу, кришку не відкриваємо, а залишаємо страву приблизно на 8 годин «доходити». Краще всього готувати таку страву ввечері і залишати настоюватися на цілу ніч. А вранці смачна і ніжна пастрома вже буде готова до сніданку.