Куряча пастрома – хороша альтернатива магазинним м'ясним виробам, напханим хімією. Така оригінальна закуска сподобається всім гостям і прекрасно підійде до будь-якого столу. Пропонуємо вам кілька способів її приготування.
Рецепт курячої пастроми
Інгредієнти: філе куряче – 2 шт.; спеції ; масло рослинне – 15 ст. ложки; мед квітковий – 1 ст. ложки; паприка мелена – на смак; сухий орегано; тертий мускатний горіх – щіпка; гостра гірчиця – 2 ст. ложки. Для соляного розчину:
молоко коров'яче – 1 ст.; сіль дрібна – 05 ст. ложка. Приготування Куряче філе промиваємо і витираємо паперовими рушниками. Далі в мисці готуємо розчин: в холодному молоці розчиняємо дрібну сіль, акуратно опускаємо в нього куряче м'ясо і залишаємо на 3 години. Спеції і прянощі перемелюємо разом в кавомолці, додаємо гостру гірчицю, кладемо мед і вливаємо трохи рослинного масла без запаху. Як тільки куряче філе просолится, витираємо його паперовими рушниками і щедро обмазуємо прянощами. Залишаємо на 30 хвилин, а потім складаємо філе разом і перев'язуємо курку товстою ниткою, формуючи тугий рулет. Форму для запікання застеляємо фольгою, перекладаємо курячу пастрому і запікаємо страву в духовці рівно 20 хвилин. Після закінчення часу, не відкриваємо дверцята і залишаємо страва «доходити» ще на 2 години. Після цього пастрому додатково охолоджуємо в холодильнику, а потім нарізаємо тонкими скибочками і подаємо зі свіжими овочами.
Пастрома з курячої грудки в мультиварці
Інгредієнти: куряча грудка – 2 шт.; сіль дрібна – 2 ст. ложки; вода фільтрована – 3 ст.; спеції. Приготування Курячу грудку обполіскуємо, обробляємо на філе, кладемо в каструлю і заливаємо повністю
фільтрованою водою. Додаємо за смаком сіль і ставимо посуд в холодильник на добу. Після цього виймаємо філе, обережно зливаємо воду, а курку обвалюємо в улюблених спеціях: сухий базилік, орегано, тертий мускатний горіх і т. д. Далі з'єднуємо м'ясо разом, пов'язуємо товстою ниткою, закріплюємо краю зубочистками і викладаємо в чашу мультиварки. Закриваємо кришку, вибираємо на дисплеї режим «Випічка» і засікаємо 20 хвилин. Після звукового сигналу, кришку не відкриваємо, а залишаємо страву приблизно на 8 годин «доходити». Краще всього готувати таку страву ввечері і залишати настоюватися на цілу ніч. А вранці смачна і ніжна пастрома вже буде готова до сніданку.