Домашній паштет – це дуже корисне і до того ж неймовірно смачне блюдо. Він стане відмінною закускою до святкового столу або на пікнік. Ми розповімо вам, як приготувати паштет з курячої печінки.
Рецепт печінкового паштету з курячої печінки
Інгредієнти: куряча печінка – 800 г; морква – 4 шт.; масло вершкове – 100 г; цибулина – 4 шт.; спеції. Приготування Цибулини і моркву чистимо й перетираємо на тертці. У сковороду кладемо вершкове масло, додаємо овочі і пасеруємо їх. Окремо підрум'янюємо курячу печінку, подсаливая її за смаком. Потім всі інгредієнти збиваємо в блендері і ставимо домашній паштет в холодильник.
Паштет з курячої печінки з грибами
Інгредієнти: куряча печінка – 400 г; печериці – 200 г; масло рослинне – 30 мл; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; спеції. Приготування Печінку ретельно промиваємо, обрізаємо прожилки і зрізаємо жир. На сковороду наливаємо рослинне масло, кладемо шматочки печінки, накриваємо кришкою і тушкуємо, підлив трохи води. Не гаючи часу, чистимо моркву і шаткуємо її гуртками. Викладаємо в сковороду і підрум'янюємо, помішуючи. Цибулину обробляємо, подрібнюємо півкільцями і додаємо в сковороду. Печериці чистимо, розрізаємо скибочками і додаємо до овочів. Обсмажуємо до м'якості хвилин 15. Готову печінку з обсмаженням поміщаємо в блендер і збиваємо все в однорідну масу. Приправляємо паштет спеціями і подаємо
на закуску з грінками або хлібом.
Паштет з курячої печінки з вершками в мультиварці
Інгредієнти: морква – 15 шт.; масло вершкове – 100 г; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; масло рослинне – 2 ч. ложки; молоко – 500 мл; куряча печінка – 500 г; вершки 30% – 100 мл; спеції. Приготування Курячу печінку промиваємо, видаляємо плівочки, жилки і замочуємо в холодному молоці. Залишаємо на 45 хвилин, а цим часом чистимо і подрібнюємо цибулю з морквою. У каструлю кладемо шматочок масла, розтоплюємо його і викладаємо підготовлені овочі. Пасеруємо їх в режимі «Смаження» 5-7 хвилин. Не гаючи часу, добре промиваємо печінку і ретельно просушуємо на рушник. Часник чистимо, подрібнюємо і разом з печінкою викладаємо до овочів. Все перемішуємо, вливаємо трохи фільтрованої води, закриваємо кришкою і готуємо 30 хвилин, вибравши програму «Гасіння». Після звукового сигналу додаємо за бажанням улюблені спеції і подрібнену свіжу зелень. Щоб курячий паштет став однорідним, його гарненько збиваємо блендером або перекручуємо через м'ясорубку, додаючи в процесі трохи вершкового масла і жирних вершків. Тепер викладаємо його в контейнер і прибираємо на кілька годин в холодильник.
Паштет з курячої печінки в домашніх умовах
Інгредієнти: куряча печінка – 500 г; масло вершкове – 30 г; часник – 2 зубчики; вершки – 100 мл; коньяк – 150 мл; спеції; цукор білий – 2 ст. ложки; перець горошком – 2 шт.; лимон – 1 шт.; лавровий лист – 2 шт. Приготування Печінку промиваємо, обробляємо і нарізаємо скибочками. У сковороді розігріваємо вершкове масло,
викладаємо печінку і, помішуючи, обсмажуємо кілька хвилин. Потім додаємо подрібнений часник, пасеруємо ще 2 хвилини, а потім знімаємо з плити. Після охолодження, викладаємо вміст в чашу блендера і збиваємо. В мікрохвильовці підігріваємо вершки і поступово вводимо їх в печінковий пюре. Тепер перекладаємо масу в миску, додаємо коньяк, додаємо за смаком цукор і приправляємо спеціями. Обережно перемішуємо, викладаємо паштет в керамічну форму зверху кладемо горошини запашного перцю і лаврові листочки. Накриваємо кришкою і запікаємо страву 30 хвилин. Після цього охолодити його і прикрашаємо лимонними часточками.