Навіть незважаючи на те, що асортимент практично будь-якого магазину рясніє яскравими етикетками з готовими грінками, кількості підсилювачів смаку, консервантів та ароматизаторів у них відбиває будь-яке бажання урізноманітнити свої страви подібної добавкою. Саме тому ми рекомендуємо вам зупинитися на простих рецептах домашніх грінок з білого хліба, які складуть відмінну пару супів і салатів, а також стануть простим і ароматним снеком, який завжди зручно мати під рукою.
Солодкі грінки з білого хліба
Не поспішайте позбавлятися від черствеющей солодкої булочки, адже її можна запекти вдруге, доповнивши цукром і різноманітними спеціями, а потім використовувати для того, щоб текстурно урізноманітнити улюблені ласощі, наприклад, солодкі запіканки, ловлення в духовці фрукти або навіть ранкову вівсянку.
Інгредієнти: солодка булочка або плетінка - 1 шт.; вершкове масло - 55 г; кориця - 1/2 ч. ложки; мелений мускат, гвоздика - по 1/4 . ложки. Приготування Розтопіть вершкове масло і з'єднайте його з використовуваними меленими прянощами. Якщо в якості основи ви використовуєте несолодкий хліб, то доповнити розтоплене масло також можна невеликою кількістю цукрового піску або меду. Наріжте черствеющий хліб кубиками зі стороною 15-2 см, викладіть шматочки на деко, полийте ароматним маслом і перемішайте. Поставте деко в розігріту до 175 градусів духовку на 8-12 хвилин або до тих пір, поки не стануть рум'яними і хрусткими.
Грінки з білого хліба в духовці
За аналогією з солодкими грінками можна готувати і грінки солоні, змішані з улюбленими сушеними травами і спеціями. У готовому вигляді їх можна подавати самостійно або з соусами до келиху, або використовувати як добавку до салатів і перших страв.
Інгредієнти: хліб - 450 г; рослинне масло - 190 мл; сушений орегано, чебрець і базилік - по 1 ч. ложці; сушену цибулю і часник - 1/2 ч. ложки. Приготування Поки температура в духовій шафі доходить до позначки в 165 градусів, наріжте хліб кубиками і розкласти на деку одним шаром. З'єднайте рослинне масло з сушеними травами, цибулею, часником і щедрою пучкою солі. Вилийте ароматне масло поверх грінок і ретельно перемішайте їх, щоб рівномірно розподілити серед шматочків хліба. Поставте деко в духовку на 12-15 хвилин, перемішайте в середині приготування.
Грінки з білого хліба з часником – рецепт
Сир ніде не буває гаком, гаком він не виявився і в рецепті грінок, де він, на пару з часником, створює ароматичну композицію, здатну вигідно доповнити будь-який з ваших страв.
Інгредієнти: часникові зубки - 2 шт.; суміш сушених прованських трав - 2 ч. ложки; оливкова олія - 115 мл; буханець білого хліба; тертий гострий сир - 45 р. Приготування Перед тим, як зробити грінки з білого хліба, наріжте буханець кубиками і розкласти шматочки на деко. В ступі в пасту розітріть часникові зубки з пучкою солі і травами. Отриману суміш розведіть оливковим маслом і вилийте поверх хлібних шматочків. З'єднайте всі з будь-яким тертим твердим сиром, має виражений смак і помістіть деко в розігрітій до 160 градусів духовці на 12 хвилин.
Грінки з білого хліба з яйцем
Хочете перетворити шматочок вчорашнього хліба в повноцінний сніданок? Тоді з'єднайте його з яйцем і улюбленими спеціями, а потім обсмажте на вершковому маслі і насолоджуйтеся ситної бюджетної трапезою.
Інгредієнти: буханець вчорашнього хліба; яйця - 3 шт.; жирні вершки - 155 мл; мускатний горіх , ванілін - по щіпці; цукор - 15 р. Приготування Наріжте хліб товстими скибочками. Яйця збийте з вершками, цукровим піском, мускатом і ваніліном. Занурте хлібні скибочки в суміш і дайте їм гарненько просочитися. Залиште надлишки яйця стекти, а потім обсмажте на вершковому маслі грінки до зарум'янювання.