Існує безліч рецептів приготування паштету у залежності від використовуваних інгредієнтів. Така страва стане прекрасною закускою на будь-якому столі і без сумніву сподобається всім гостям.
Рецепт паштету з печінки
Інгредієнти: яловича печінка – 700 г; сало – 200 г; масло вершкове – 100 г; цибулина – 3 шт.; морква – 2 шт.; часник – 2 зубчики; спеції. Приготування З печінки видаляємо жилки і плівки, її добре промиваємо і крупно нарізаємо. Потім викладаємо в каструлю, додаємо очищені цибулю, часник, морква, сало та спеції. Вливаємо холодну воду, доводимо до кипіння і проварюємо на слабкому вогні близько години. Далі воду обережно зливаємо, а весь вміст перекручуємо через м'ясорубку або пюрируем блендером до однорідного стану. Заправляємо паштет розм'якшеним вершковим маслом і перемішуємо. Тепер викладаємо його в баночку і зберігати в холодильнику не більше 3 днів.
Рецепт грибного паштету
Інгредієнти: свіжі печериці – 500 г; цибулина – 2 шт.; морква – 1 шт.; солодкий перець – 1 шт.; часник – 2 зубчики; яйце – 2 шт.; петрушка; сметана – 2 ст. ложки; масло рослинне – 2 ст. ложки; спеції. Приготування Гриби обробляємо, розрізаємо навпіл і обсмажуємо до рум'яності на рослинному маслечко. Потім кидаємо очищений і нашатковану часточками часник і тушкуємо під кришкою 5 хвилин. Цибулину і перець чистимо, дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці. Окремо обсмажуємо спочатку цибулька, а потім додаємо перець, моркву і подрібнену зелень. Ретельно все перемішуємо, викладаємо гриби і тушкуємо 10 хвилин. Після цього додаємо сметану, спеції за смаком і прогріваємо блюдо 5 хвилин. Знімаємо посуд з вогню, охолодити і збиваємо в блендері, додавши яйця. Пробуємо паштет на смак, підсолюємо при необхідності і злегка розбавляємо водою. Перекладаємо його в сковороду, доводимо до кипіння, а потім розкладаємо по банках і прибираємо в холодильник.
Рецепт паштету з квасолі
Інгредієнти: суха квасоля – 1 ст.; вода – 15 л; цибулина – 1 шт.; спеції; цукор коричневий – 15 ст. ложки; мелена паприка – щіпка. Приготування Всю квасолю замочуємо на ніч у великій кількості води. З ранку рідину зливаємо, промиваємо квасолю і викладаємо в каструлю з водою. Відварюємо її до м'якості протягом 2 годин, а потім обережно зливаємо відвар. На сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибульку, кидаємо мелену паприку, цукор і червоний перець. Потім викладаємо обжарку до квасолі і вливаємо трохи відвару. Тепер збиваємо все блендером і перекладаємо готовий паштет в баночку.