Вернуться назад Распечатать

Паштет - рецепт

Паштет - рецепт
Існує безліч рецептів приготування паштету у залежності від використовуваних інгредієнтів. Така страва стане прекрасною закускою на будь-якому столі і без сумніву сподобається всім гостям.

Рецепт паштету з печінки


Інгредієнти:

  • яловича печінка – 700 г;

  • сало – 200 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • цибулина – 3 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    З печінки видаляємо жилки і плівки, її добре промиваємо і крупно нарізаємо. Потім викладаємо в каструлю, додаємо очищені цибулю, часник, морква, сало та спеції. Вливаємо холодну воду, доводимо до кипіння і проварюємо на слабкому вогні близько години. Далі воду обережно зливаємо, а весь вміст перекручуємо через м'ясорубку або пюрируем блендером до однорідного стану. Заправляємо паштет розм'якшеним вершковим маслом і перемішуємо. Тепер викладаємо його в баночку і зберігати в холодильнику не більше 3 днів.

    Рецепт грибного паштету


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 500 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • яйце – 2 шт.;

  • петрушка;

  • сметана – 2 ст. ложки;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Гриби обробляємо, розрізаємо навпіл і обсмажуємо до рум'яності на рослинному маслечко. Потім кидаємо очищений і нашатковану часточками часник і тушкуємо під кришкою 5 хвилин. Цибулину і перець чистимо, дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці. Окремо обсмажуємо спочатку цибулька, а потім додаємо перець, моркву і подрібнену зелень. Ретельно все перемішуємо, викладаємо гриби і тушкуємо 10 хвилин. Після цього додаємо сметану, спеції за смаком і прогріваємо блюдо 5 хвилин. Знімаємо посуд з вогню, охолодити і збиваємо в блендері, додавши яйця. Пробуємо паштет на смак, підсолюємо при необхідності і злегка розбавляємо водою. Перекладаємо його в сковороду, доводимо до кипіння, а потім розкладаємо по банках і прибираємо в холодильник.

    Рецепт паштету з квасолі


    Інгредієнти:

  • суха квасоля – 1 ст.;

  • вода – 15 л;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції;
  • Паштет - рецепт

  • цукор коричневий – 15 ст. ложки;

  • мелена паприка – щіпка.


  • Приготування
    Всю квасолю замочуємо на ніч у великій кількості води. З ранку рідину зливаємо, промиваємо квасолю і викладаємо в каструлю з водою. Відварюємо її до м'якості протягом 2 годин, а потім обережно зливаємо відвар. На сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибульку, кидаємо мелену паприку, цукор і червоний перець. Потім викладаємо обжарку до квасолі і вливаємо трохи відвару. Тепер збиваємо все блендером і перекладаємо готовий паштет в баночку.