Солодкі грінки – універсальне блюдо, яке дуже подобається дітям. Готуються вони неймовірно швидко і виходять смачними і м'якими. Їх можна зробити до сніданку або подати в якості перекусу. Ми розповімо вам, як робити грінки з яйцем і молоком.
Рецепт солодких грінок з молоком і яйцем
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; молоко коров'яче – 100 мл; цукор – за смаком; мед або згущене молоко – для подачі; олія рослинна; батон – 5 скибочок. Приготування Яйця гарненько збиваємо міксером, вливаємо молоко і кидаємо цукровий пісок. Перемішуємо до повного розчинення кристалів. Батон нарізаємо однаковими скибочками, акуратно опускаємо їх з усіх сторін в приготовленої суміші і викладаємо грінки з яйцем і молоком на розігріту сковороду. Обсмажуємо до золотавої скоринки в рослинному маслечко, а потім акуратно перевертаємо і підрум'янюємо на іншій стороні. Подаємо гріночки просто так, виклавши на тарілку, або полив згущеним молоком і медом.
Грінки з яйцем і молоком в духовці
Інгредієнти: батон – 8 скибочок; яйце – 1 шт.; цукор – 1 ст. ложка; молоко – 1 ст.; масло вершкове – 40 г; коричневий цукор для посипання. Приготування Яйце розтираємо з ложкою цукру і поступово вливаємо молоко. Розмішуємо все до однорідного стану. Потім беремо скибочки батона і повністю мачає в яєчно-молочну суміш. Після цього викладаємо заготовки у скляну форму і відправляємо в розігріту духовку приблизно на півгодини. Коли грінки почнуть злегка зарумяниваться, виймаємо їх і промазуємо вершковим маслом. Знову ставимо в духовку на 5 хвилин, а потім посипаємо коричневим тростинним цукром і подаємо до чаю.
Солодкі грінки з молоком і яйцем в мультиварці
Інгредієнти: батон – 4 скибочки; яйце – 1 шт.; масло вершкове – 50 г; молоко – 1 ст. ложка; коричневий цукор або цукрова пудра для прикраси; цукор – за смаком. Приготування Яйце збиваємо міксером, додаємо молоко і цукор за смаком. У чашу мультиварки розтоплюємо вершкове масло. Батон нарізаємо скибочками, потім кожен шматочок в яєчно-молочну суміш і обсмажуємо грінки в режимі «Випічка» 15 хвилин. В середині приготування, відкриваємо кришку приладу і дуже акуратно перевертаємо грінки і підрум'янюємо на іншій стороні. Після звукового сигналу перекладаємо їх на блюдо, посипаємо за бажанням дрібної цукровою пудрою або коричневим цукром.