Помідори вялені в духовці на зиму – простий рецепт приготування смачної заготовки. Вони стануть справжньою знахідкою в зимовий час в якості інгредієнта для приготування смачних соусів, ароматною пасти і піци. Зберігається блюдо в холодильнику дуже довго! Головне правило – виймати помідори з баночки необхідно завжди чистою ложкою і не забувати ставити знову в холод, щільно закрутити кришкою. Отже, сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в'ялені помідори в духовці.
Рецепт в'ялених помідорів в духовці на зиму
Інгредієнти: помідори стиглі – 3 кг; сіль дрібна – 3 щіпки; чорний мелений перець – 2 щіпки; рослинна олія без запаху – 150 мл; олія оливкова – 150 мл; сушений базилік або орегано – за смаком; часник – 2 зубчики; цукровий пісок – 1 ст. ложка. Приготування Помідори добре промиваємо і даємо їм добре обсохнути, виклавши на рушник. Потім кожен томат розрізаємо на 4 частини і акуратно видаляємо насіння, захоплюючи при цьому всю рідку м'якоть. Готові часточки розкладаємо рівненько на стільниці зрізом вгору, підсолюємо і перчимо за смаком. Залишаємо овочі на 1 хвилинку, щоб вони пустили трохи соку, а потім перевертаємо зрізом вниз і залишаємо в такому положенні на 3 хвилини. Духовку запалюємо, розігріваємо до температури 50 градусів і викладаємо помідори зрізом вниз на чистий лист. Відправляємо його в духовку на 2 хвилини, а потім знову перевертаємо зрізом вгору. Закриваємо духова шафа і залишаємо нудитися при температурі 50 градусів близько 3 годин. Тим часом змішуємо в пиалке в рівних пропорціях рослинна і оливкове масло. Банку стерилізуємо, обсушуємо і викладаємо в неї очищений часник. Потім викладаємо шарами запечені помідори, використовуючи силіконову лопатку. Кожен шар заливаємо сумішшю масел і посипаємо за смаком сушеним базиліком або сушеним орегано. Зверху додаємо дрібку дрібного цукру і залишаємо банку в такому вигляді на всю ніч, не закриваючи. Вранці скачуємо її кришкою і відправляємо в'ялені помідори в холодильник на тривале зберігання. Приблизно через кілька тижнів в'ялені томати будуть готові, і ви можете використовувати їх для приготування ароматних соусів.
В'ялені помідори черрі в духовці
Інгредієнти: стиглі помідори черрі – 15 кг; часник – 3 зубчики; суміш перців – за смаком; велика морська сіль – за смаком; ароматні трави – за смаком; олія оливкова – за смаком; розмарин сушений – щіпка. Приготування Для приготування в'ялених томатів в домашніх умовах в духовці, томати черрі промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на половинки. Акуратно вирізаємо плодоніжки і видаляємо все насіння. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо помідори. Посипаємо їх крупною сіллю і присмачую сумішшю мелених перців. Потім в кожну часточку помідора капаємо по краплі оливкового масла і відправляємо в розігріту до 70 градусів духовку. Дверцята при цьому залишаємо прочиненими і

вялим помідори близько 8 годин. Пам'ятайте, що при запіканні в'ялені помідори сильно зменшаться в розмірах, але при цьому залишаться легко гнучкими і влажноватыми. Після цього виймаємо готові помідори з духовки і повністю охолодити. На дно підготовленої банки наливаємо трохи оливкового масла і викладаємо кілька гілочок сухого розмарину. Потім кидаємо очищений і нарізаний тоненькими пластинами часник і заповнюємо банку наполовину в'яленими помідорами. Після чого вливаємо ще олії, додаємо спеції і викладаємо помідори, що залишилися, доверху. Герметично закриваємо баночку кришкою і поміщаємо на зберігання в холодильник.