Вернуться назад Распечатать

Паштет з баклажанів і печінки на зиму

Паштет з баклажанів і печінки на зиму
Заміною звичним магазинним консервів може стати власна заготівля на зиму у вигляді консервованого паштету. В рамках цього рецепту ми спробуємо поєднати разом інгредієнти, які раніше в парі зустрічалися виключно рідко – печінка і баклажани – дивно простий і смачний союз, здатний скласти ідеальну компанію тосту з маслом.

Паштет з печінки і баклажанів


Такий паштет можна готувати на основі будь печінки, будь то печінка птиці, свиняча або яловича – неодмінно вийде смачно і ніжно.
Інгредієнти:

  • печінка - 690 м;

  • ріпчаста цибуля - 210 г;

  • баклажан - 190 г;

  • вершкове масло - 85 м;

  • часникові зубки - 6-7 шт.


  • Приготування
    Перед початком приготування, довільно і досить крупно наріжте баклажани і залиште їх просолитися, щоб позбавитися від можливої гірчинки. Шматками аналогічного розміру слід нарізати і цибулю, а разом з ним і обраний вид печінки, попередньо очищене від плівок і проток.
    З'єднайте нарізані інгредієнти на деку, змішайте з пюрированными зубками часнику і додайте запікати в розігрітій до 215 градусів духовій шафі на 20 хвилин. В середині приготування вміст дека перемішайте, а в самому кінці додайте вершкове масло. Збийте паштет блендером, розкладіть по ошпаренным банкам і закрутіть стерильними кришками.
    Банки з паштетом з баклажанів і печінки на зиму поставте в каструлю, дно якої покрито ганчірочкою, і залийте водою на 2/3. Стерилізуйте паштет близько години і витягайте на поверхню лише після повного охолодження води, в іншому випадку банки лопнуть.

    Паштет з курячої печінки і баклажанів


    Технологія приготування паштету за цим рецептом мало чим відрізняється від класичної, єдиним винятком є додавання баклажанів і подальша стерилізація вже готового продукту.
    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 980 р;

  • баклажани - 18 кг;

  • морква - 430 г;

  • вершкове масло - 210 г;

  • ріпчаста цибуля - 640 г;

  • гілочки чебрецю - 2 шт.;

  • зубки часнику - 4 шт.


  • Приготування
    Баклажани поставте запікати на грилі або в духовій шафі до м'якості. Тим часом підготуйте печінкову основу. Приготування починається з обсмажування овочів: натертої моркви і дрібно нарізаного лука. Коли пассеровка буде готова, змішайте її з шматочками печінки і дайте останньої дійти до повної готовності. Одночасно з печінкою покладіть на сковороду чебрець і пюрированный часник. Не варто забувати і про щедрою дрібці солі.
    Запечені баклажани розріжте і вийміть м'якоть. Перекладіть баклажанну м'якоть в чашу блендера і збийте разом із засмажкою та печінкою. Готовий паштет розкладіть по стерильним банкам і закатайте стерильними кришками, після чого поставте паштет з баклажанів і печінки стерилізуватися на годину в киплячій воді.

    Паштет з баклажани зі смаком печінки


    Ізраїльський баклажановий паштет – порятунок для будь-якого вегетаріанця, давно хотів поласувати паштетом з натуральним печінковим смаком. Завдяки чому баклажанна суміш виходить настільки схожою з печінкою залишається загадкою, але факт заперечувати не можна – рецепт дійсно працює.
    Інгредієнти:

  • баклажани - 675 г;

  • ріпчаста цибуля - 190 г;

  • маргарин - 25 г;

  • рослинне масло - 75 мл;
  • Паштет з баклажанів і печінки на зиму

  • зубки часнику - 3 шт.;

  • яйця - 5 шт.


  • Приготування
    Баклажани розділіть на великі кубики, посоліть і залиште на півгодини. По закінченні часу промийте. Спасеруйте ріпчасту цибулю на суміші маргарину та масла, додайте до нього пюре з часникових зубков і шматочки просоленных баклажанів. Коли останні підрум'яняться, покладіть їх в блендер разом з вареними яйцями і пюрируйте. Зазвичай розподіліть паштет по банкам і стерилізують в киплячій воді протягом години.