Заміною звичним магазинним консервів може стати власна заготівля на зиму у вигляді консервованого паштету. В рамках цього рецепту ми спробуємо поєднати разом інгредієнти, які раніше в парі зустрічалися виключно рідко – печінка і баклажани – дивно простий і смачний союз, здатний скласти ідеальну компанію тосту з маслом.
Паштет з печінки і баклажанів
Такий паштет можна готувати на основі будь печінки, будь то печінка птиці, свиняча або яловича – неодмінно вийде смачно і ніжно.
Інгредієнти: печінка - 690 м; ріпчаста цибуля - 210 г; баклажан - 190 г; вершкове масло - 85 м; часникові зубки - 6-7 шт. Приготування Перед початком приготування, довільно і досить крупно наріжте баклажани і залиште їх просолитися, щоб позбавитися від можливої гірчинки. Шматками аналогічного розміру слід нарізати і цибулю, а разом з ним і обраний вид печінки, попередньо очищене від плівок і проток.
З'єднайте нарізані інгредієнти на деку, змішайте з пюрированными зубками часнику і додайте запікати в розігрітій до 215 градусів духовій шафі на 20 хвилин. В середині приготування вміст дека перемішайте, а в самому кінці додайте вершкове масло. Збийте паштет блендером, розкладіть по ошпаренным банкам і закрутіть стерильними кришками.
Банки з паштетом з баклажанів і печінки на зиму поставте в каструлю, дно якої покрито ганчірочкою, і залийте водою на 2/3. Стерилізуйте паштет близько години і витягайте на поверхню лише після повного охолодження води, в іншому випадку банки лопнуть.
Паштет з курячої печінки і баклажанів
Технологія приготування паштету за цим рецептом мало чим відрізняється від класичної, єдиним винятком є додавання баклажанів і подальша стерилізація вже готового продукту.
Інгредієнти: куряча печінка - 980 р; баклажани - 18 кг; морква - 430 г; вершкове масло - 210 г; ріпчаста цибуля - 640 г; гілочки чебрецю - 2 шт.; зубки часнику - 4 шт. Приготування Баклажани поставте запікати на грилі або в духовій шафі до м'якості. Тим часом підготуйте печінкову основу. Приготування починається з обсмажування овочів: натертої моркви і дрібно нарізаного лука. Коли пассеровка буде готова, змішайте її з шматочками печінки і дайте останньої дійти до повної готовності. Одночасно з печінкою покладіть на сковороду чебрець і пюрированный часник. Не варто забувати і про щедрою дрібці солі.
Запечені баклажани розріжте і вийміть м'якоть. Перекладіть баклажанну м'якоть в чашу блендера і збийте разом із засмажкою та печінкою. Готовий паштет розкладіть по стерильним банкам і закатайте стерильними кришками, після чого поставте паштет з баклажанів і печінки стерилізуватися на годину в киплячій воді.
Паштет з баклажани зі смаком печінки
Ізраїльський баклажановий паштет – порятунок для будь-якого вегетаріанця, давно хотів поласувати паштетом з натуральним печінковим смаком. Завдяки чому баклажанна суміш виходить настільки схожою з печінкою залишається загадкою, але факт заперечувати не можна – рецепт дійсно працює.
Інгредієнти: баклажани - 675 г; ріпчаста цибуля - 190 г; маргарин - 25 г; рослинне масло - 75 мл; зубки часнику - 3 шт.; яйця - 5 шт. Приготування Баклажани розділіть на великі кубики, посоліть і залиште на півгодини. По закінченні часу промийте. Спасеруйте ріпчасту цибулю на суміші маргарину та масла, додайте до нього пюре з часникових зубков і шматочки просоленных баклажанів. Коли останні підрум'яняться, покладіть їх в блендер разом з вареними яйцями і пюрируйте. Зазвичай розподіліть паштет по банкам і стерилізують в киплячій воді протягом години.