Домашній паштет – приголомшлива закуска, яка викличе захоплення у гостей і прекрасно різноманітить ваше повсякденне меню. Часу на його приготування йде небагато, але за те він виходить набагато смачніше і ніжніше, ніж покупної. Давайте дізнаємося з вами, з чого і як можна зробити смачний домашній і корисний паштет.
Рибний паштет в домашніх умовах
Інгредієнти: консервований тунець – 200 г; сардини – 200 г; консервована оселедець – 250 г; кетчуп – 1 ст. ложка; лимон; свіжа зелень – для прикраси; спеції. Приготування Всю консервовану рибу відкриваємо, виймаємо з баночок і викладаємо в друшляк, залишаючи стікати. Після цього збиваємо її блендером і додаємо в паштет трохи лимонного соку. Перемішуємо, кладемо кетчуп, сметану і знову гарненько все збиваємо, подсаливая за смаком. Розкладаємо отриману масу з невеликим чистим баночках і прибираємо на кілька годин у холодильнику. Якщо перед подачею, рибний паштет трохи сухуватий – додаємо ще трохи лимонного соку, добре перемішуємо і прикрашаємо свіжою зеленню.
Курячий паштет в домашніх умовах
Інгредієнти: зелень; спеції; морква – 1 шт.; сала шпик – 100 г; куряче філе – 600 р. Приготування Куряче філе обробляємо, нарізаємо невеликими шматочками, а сало – кубиками. Обсмажуємо все разом, а потім перекладаємо продукти в сотейник, додаємо очищені і подрібнені овочі. Все заливаємо водою і тушкуємо до повної готовності. Потім знімаємо з плити, охолодити і пропускаємо вміст через м'ясорубку. Приправляємо паштет спеціями, добре нагріваємо і збиваємо блендером до однорідного стану. Прикрашаємо закуску подрібненими листям петрушки, добре охолоджуємо і подаємо до столу.
М'ясний паштет в домашніх умовах
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 500 г; картопля – 2 шт.; морква – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; зелень петрушки – за смаком; м'ясний бульйон ; спеції. Приготування М'ясо кладемо в каструлю, наповнену гарячою водою, доводимо до кипіння і проварюємо на слабенькому вогні 40 хвилин. Потім додаємо очищені овочі: моркву, картоплю і цибулину. Варимо все разом 15 хвилин, підсолюємо за смаком і кидаємо посічену свіжу зелень. Готові м'ясо з овочами виймаємо з бульйону, остуджуємо і перемелюємо все в блендері, додавши шматочок вершкового масла. Приправляємо паштет спеціями і розбавляємо бульйоном, щоб надати бажану консистенцію. Подаємо в якості закуски разом з скибочками свіжого хліба.