Ми розповімо вам, як зробити в'ялену курячу грудку. Приготувавши таку страву, ви неодмінно здивуйте своїх гостей оригінальним делікатесом й різноманітите своє стіл.
Рецепт в'ялених курячих грудок
Інгредієнти: курячі грудки – 2 шт.; спеції ; сіль дрібна; коньяк – 200 мл. Приготування Дрібну сіль змішуємо зі спеціями і подрібнюємо все в ступці. Після цього обвалюємо куряче м'ясо в ароматної суміші, викладаємо в миску і заливаємо коньяком. Прибираємо заготовку на добу в холодильник, а потім дістаємо шматочки і ретельно промиваємо. Обсушуємо грудки на рушник, ріжемо кожну навпіл, обвалюємо знову в спеціях і викладаємо на решітку для гриля. Вялим близько 3 діб, періодично перевертаючи шматки. Після цього грудки нарізаємо тонкими скибочками і подаємо до столу в якості оригінальної холодної закуски.
В'ялена куряча грудка в домашніх умовах
Інгредієнти: грудка куряча – 2 шт.; мелений чорний перець – 3 ч. ложки; паприка солодка мелена – 1 ст. ложка; сіль дрібна – 2 ст. ложки; часник – 3 зубчики. Приготування В окремій мисці змішуємо сіль і мелену паприку. Охолоджені курячі грудки промиваємо, обсушуємо, натираємо сумішшю приправ. Перекладаємо м'ясо в миску, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику приблизно на добу. Потім знову обполіскуємо його під проточною водою і витираємо серветками. Часник чистимо, видавлюємо через прес і натираємо їм курячі грудки. Загортаємо його в тонку тканину і відправляємо в холодильник ще на 12 годин. Після цього підвішуємо куряче м'ясо на нитку і вялим на балконі ще 12 годин.
В'ялена куряча грудка в духовці
Інгредієнти: куряче філе – 500 г; спеції; оцет – за смаком. Приготування Філе промиваємо, збризкуємо оцтом і присипаємо за смаком сіллю і меленим перцем. Укладаємо м'ясо в миску або пластиковий контейнер, закриваємо кришкою і прибираємо на 3 години в холодильник. Виймаємо з духовки решітку і поміщаємо один шматочок філе між її прутів. Проколюємо його дерев'яною шпажкою і розташовуємо так, щоб вона лежала впоперек, а м'ясо було в підвішеному стані. Проробляємо те ж саме з другим шматочком і встановлюємо грати на самий верх, а внизу встановлюємо деко. Коптимо філе при температурі 50 градусів протягом 5 годин. Дверцята духовки повинна бути злегка прочиненими, щоб м'ясо не пересохло. Після цього грудки нарізаємо шматочками і подаємо.