Покупні сухарики досить дорогі, та й вони приготовані з додаванням безлічі самих різних хімічних добавок. Тому господині нерідко воліють готувати грінки будинку. Для цього використовується і білий, житній, і висівковий хліб і додати продукти з яскраво вираженим смаком. Сьогодні давайте розглянемо рецепти грінок з додаванням часнику.
Як приготувати грінки з часником в духовці?
Інгредієнти: хліб — 500 г; часникові часточки — 5-6 шт.; соняшникова олія — 10-12 ст. ложок; петрушка — 4-5 гілочок; сіль. Приготування Хліб нарізаємо на скибочки, відокремлюємо скоринки з усіх боків. Ріжемо хліб у вигляді кубиків. Перекладаємо у велику форму для запікання. Залишаємо в нагрітій духовці хвилин на 10-20 — залежить від кольору, який ви хочете отримати. Готуємо заправку — перемішуємо масло з подрібненим часниковими часточками і петрушкою. Заливаємо цією сумішшю сухарики, солимо і перемішуємо. Даємо постояти в духовці ще 2-3 хвилини.
Як приготувати грінки з часником на сковороді?
Інгредієнти: хліб білий — 200-230 г; часникові часточки — 2 шт.; вершкове масло — 40-50 г; сіль. Приготування Часник нарізаємо тонкими слайсами. Обсмажуємо на олії і виймаємо з сковороди. У хліба зрізаємо шкірку. Ріжемо м'якуш на кубики. Кладемо на сковороду в один шар. Якщо сковорода невелика і весь хліб не вмістився в один шар, то смажимо грінки партіями. Наприкінці смаження солимо.
Як приготувати грінки з сиром і часником?
Інгредієнти: багет — 300-320 г; масло вершкове — 50-60 г; сіль; пиво світле — 30-50 мл; сир твердий — 100-120 г; часточки часникові — 4 шт.; кріп — 3 гілочки; яєчний жовток — 1 шт. Приготування Розтоплюємо половину вершкового масла і смажимо на ньому порізаний на кружечки багет. Промиваємо сковороду і розтоплюємо на неї другу половину масла. Насипаємо туди тертий сир, наливаємо пиво і солимо. Починаємо варити, помішуючи віночком. Через 2 хвилини вливаємо злегка збитий жовток. Прогріваємо, помішуючи, щоб суміш стала однорідною. Кладемо підготовлений багет на деко з пергаментом. Поливаємо сирною сумішшю. Посипаємо подрібненим часником і кропом. Запікаємо 7-8 хвилин.
Як приготувати житні грінки з часником?
Інгредієнти: хліб житній — 150-170 г; часникові зубчики — 1-2 шт.; олія соняшникова — 3 ст. ложки; сирий жовток курячий — 1 шт.; сіль. Приготування Хліб нарізаємо брусочками, довжиною 3-4 див Випікаємо в духовці 10-12 хвилин. Подрібнюємо часник, додаємо до нього масло, збитий курячий жовток і сіль. Перемішуємо. Виливаємо цю масу на хлібні шматочки, акуратно за допомогою дерев'яної лопатки перемішуємо все. Повертаємо в духовку. Через 5-7 хвилин грінки будуть готові.