Все частіше список закусок на святковому столі доповнює оригінальне блюдо – закусочний торт, який готується із звичайних коржів для солодких тортів в поєднанні з салатними прошарками. Для економії часу, замінити домашні коржі можна покупними, так блюдо готується в рази швидше і простіше, залишиться лише дати торту просочитися декілька годин перед подачею.
Рецепт закусочного торта з коржів «Наполеон»
Начинкою для закусочного торта «Наполнеон» може послужити будь-який салат або комбінація окремих інгредієнтів. Для того, щоб торт вийде дійсно м'яким, вам знадобиться велика кількість майонезу , який вмить просочить теплі коржі і зроблять закуску соковитою, а тому вибирайте соус вищої якості або готуйте його будинку.
Інгредієнти: коржі для торта «Наполеон» - 5 шт.; майонез - 830 мл; куряче філе - 11 кг; твердий сир - 370 г; печериці - 420 г; ріпчаста цибуля - 210 г; часникові зубки - 4 шт.; яйця - 6 шт.; пір'я зеленої цибулі - 4 шт. Приготування Очистіть курятину від плівок і залишків жирової прошарку, потім відваріть і розберіть на волокна. Сир натріть і приступайте до грибний прошарку, для приготування якої очищені печериці необхідно спасерувати з нарізаною ріпчастою цибулею і пюрированным часником до повного випаровування грибний вологи. Для фінальної начинки слід змішати дрібно нарубленное яйце з зеленню цибулі.
Тепер готові коржі помістіть в попередньо нагріту духовку або мікроволновку – коржі повинні злегка прогрітися для того, щоб добре вбирати майонез. Покрийте перший теплий корж соусом, викладіть на нього курку, потім ще корж, рясний шар майонезу і сир. Повторіть аналогічну процедуру для ще двох начинок і промажте готовий закусочний торт «Наполеон» з куркою і грибами майонезом зовні.
Закусочний торт «Наполеон» з рибною консервою
Інгредієнти: коржі для торта «Наполеон»; морква - 240 г; яйця - 6 шт.; рибні консерви - 270 г; часникові зубки - 2 шт.; вершковий сир - 165 г; майонез - 270 мл Приготування Почніть з підготовки кожного з наповнювачів. Відваріть моркву, натріть її і з'єднайте з пюрированным часником і парою ложок майонезу до отримання однорідної пасти. Рибні консерви розімніть разом з невеликою кількістю рідини з банки. Яйця зваріть круто і подрібніть. По черзі розподіліть начинку між коржами, попередньо промазуючи кожен майонезом. Отриманий закусочний торт «Наполеон» з готових коржів покрийте шаром вершкового сиру і поставте в холодильник для просочення.