Вернуться назад Распечатать

Грінки з сиром і часником

Грінки з сиром і часником
Прекрасним способом утилізації вчорашнього, зачерствілого хліба є приготування з нього смачних грінок. Існує маса варіантів цій нехитрій закуски. Ми сьогодні зупинимося на самому пікантному з них і розповімо, як приготувати грінки з сиром і часником.

Грінки з плавленим сиром і часником - рецепт в духовці


Інгредієнти:

  • будь хліб;

  • яйце – 1-2 шт.;

  • плавлений сир – 150 г;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • майонез або сметана – 30 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • свіжа зелень кропу – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Щоб приготувати грінки, ріжемо хлібець на скибочки товщиною близько одного сантиметра. Яйця разбалтываем добренько за допомогою віночка або вилки, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, за бажанням спеції і перемішуємо. Потім кожен хлібний шматочок в отриманій яєчної суміші і розміщуємо на добре прогрітій сковороді з рослинним маслом без запаху. Підрум'янюємо хліб трохи з обох сторін і виймаємо на тарілку.
    Плавлений сир пропускаємо через дрібну або середню тертку, а очищений часник через прес. Змішуємо два цих компонента, додаємо сметану або майонез, дрібно нарубану зелень кропу і ретельно перемішуємо. Отриману сирно-часникову начинку намазуємо на обсмажені хлібці і розміщуємо їх на деку. Визначаємо блюдо в заздалегідь прогріту до 210 градусів духовку і витримуємо до підрум'янення приблизно сім-десять хвилин.

    Грінки з часником і сиром на сковороді - простий рецепт


    Інгредієнти:

  • хліб;

  • часник;

  • твердий сир;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Зараз ми розповімо, як приготувати найпростіші часникові грінки. Їх можна буде використовувати як самостійну закуску або взяти за основу оригінальних бутербродів і доповнити м'ясними, ковбасними або
    Грінки з сиром і часником
    рибними продуктами.
    Першим ділом підготуємо належним чином усі необхідні компоненти. Хлібець наріжемо на шматочки бажаної товщини, чистимо часник і зріжемо верх на кожному зубке, а сир натремо на дрібній або середній тертці.
    Тепер прогріваємо сковороду з товстим дном, попередньо налив трохи олії і викладаємо в неї хлібні скибочки. Даємо їм підрум'янитися з двох сторін, виймаємо на тарілку і, притримуючи їх виделкою, натираємо ще гарячі зрізом часникового зубчики. Тут же притрушиваем їх натертим сиром. Залежно від ступеня бажаної гостроти, можна натирати грінки з часником однієї або з двох сторін.