Якщо вам потрібно швиденько зробити смачний і ситний сніданок для дитини чи дорослого, то ми розповімо вам, як приготувати солодкі грінки з батона. Всього через 5 хвилин на столі стоятимуть соковиті і ароматні гріночки, які можна доповнити варенням , згущеним молоком або улюбленим топінгом.
Рецепт солодких грінок з батона
Інгредієнти: свіжий батон – 300 г; цукор дрібний – 1 ст. ложка; молоко – 250 мл; олія рослинна; цукрова пудра для прикраси; яйце – 2 шт. Приготування У миску наливаємо злегка підігріте молоко, додаємо за смаком цукор і ретельно перемішуємо. Яйця окремо збиваємо виделкою до пишноти, а потім акуратно перелити в молочну суміш і перемішуємо. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла, добре розігріваємо його і приступаємо безпосередньо до приготування грінок. Скибочки батона занурюємо повністю в солодку суміш, викладаємо на сковороду і швиденько обсмажуємо до появи апетитною скоринки. Потім перевертаємо їх лопаткою і підрум'янюємо з іншого боку. Готові солодкі грінки з батона з яйцем подаємо до столу, виклавши стопкою і посипавши дрібної цукровою пудрою.
Рецепт солодких грінок з батона з мармеладом
Інгредієнти: білий хліб; масло вершкове – 100 г; мармелад – 200 р. Приготування З хліба акуратно зрізаємо шкірку і нарізаємо його невеликими квадратиками. Вершкове масло кладемо в пиалку і розтоплюємо в мікрохвильовці. Тепер маку хліб повністю в масло, викладаємо на плоску тарілку і зверху кладемо по шматочку мармеладу або промазуємо джемом. Відправляємо грінки в піч, і засікаємо 7 хвилин. Готову страву подаємо в теплому вигляді з глінтвейном або свежезаваренним імбирним чаєм .
Солодкі грінки з батона
Інгредієнти: батон – 10 скибочок; вершки нежирні – 05 ст.; яйце куряче – 2 шт.; пудра цукрова – за смаком; масло вершкове. Приготування Яйця розбиваємо в миску і добре збиваємо міксером. Не зупиняючись, поступово додаємо цукрову пудру і перемішуємо. Після цього вводимо нежирні вершки і знову збиваємо на невеликій швидкості. У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла. Тепер потім скибочки батона повністю в яєчну суміш, викладаємо на розігріту сковороду і обсмажуємо з обох боків до появи рум'яної скоринки. Подаємо готові грінки гарячими, виклавши на плоску тарілку, з кількома ложками фруктового джему.