Найпростішим перекусом всіх часів були і залишаться гарячі бутерброди. Їх можна швидко приготувати з практично будь-яких підручних продуктів. В якості м'ясної наповнення чудово підійде ковбаса, сосиски, чи можна взагалі замінити її грибною начинкою.
Про те, як приготувати самі оригінальні і не нудні гарячі бутерброди нашвидкуруч на сковороді дізнаєтеся із запропонованих далі рецептів.
Гарячі бутерброди з лаваша на сковороді
Інгредієнти: лаваш тонкий - 1 упаковка; ковбаса - 170 г; сир «Голландський» - 55 г; печериці консервовані - 8-12 шт.; помідор дрібний - 2 шт.; майонез (краще домашній) - 2 ст. ложки; зелень (петрушка, базилік фіолетовий); олія рафінована - 1 ст. ложка. Приготування Лаваш розрізаємо на квадрати (з одного аркуша виходить приблизно 4 квадрата).
Готуємо наповнення: сир подрібнюємо на крупній тертці, ковбасу ріжемо кубиками, помідори півкільцями, печериці тоненькими пластинками, зелень дрібно рубаємо і змішуємо з майонезом.
В середину квадратика з лаваша спочатку викладаємо сир, зверху ковбасу, далі помідори, печериці. Додаємо трохи майонезу з зеленню. Знову присипаємо сирком. Загортаємо наш бутерброд конвертиком.
Наливаємо в сковороду трохи олії, накаливаем її на сильному вогні. Викладаємо наші конвертики і обсмажуємо до рум'яної скоринки з двох сторін.
Гарячі бутерброди з сиром і з ковбасою на сковороду
Інгредієнти: білий тостовий хліб – 4 шматочка; вершки 10% – 85 мл; яйце куряче (добірне) – 1 шт.; ковбаса – 4 шматочка; «Російський» сир – 4 скибочки; «Селянське» масло – 15 г; рослинна олія (рафінована) – 40 мл Приготування Підготуємо яєчно-вершкову суміш. Яйце збиваємо до однорідного стану, додаємо вершки і гарненько перемішуємо. Для пікантного і більш цікавого смаку, можна додати будь-які спеції, пряні трави, сушену або дрібно посічену свіжу зелень.
Далі сформуємо самі бутерброди. На шматочок тосту викладаємо по шматочку сиру, по два шматки ковбаси і накриваємо другим скибочкою тосту.
Сковороду прогріваємо з вершковим і рослинним маслом, потім кожен бутерброд з двох сторін в яєчної суміші і поміщаємо його на розпечену сковороду. Підрум'янюємо бутерброди з двох сторін і викладаємо на тарілку.