Тарталетки – невеликі їстівні кошички для подачі закусок. Їх печуть з різного тіста, і ми пропонуємо вам кілька варіантів.
Рецепт тіста для тарталеток в домашніх умовах
Інгредієнти: маргарин – 200 г; борошно – 300 г; яйце – 1 шт.; цукор – 100 р. Приготування Борошно заздалегідь просіваємо і змішуємо її з рубаним шматочками маргарином. Ретельно розминаємо все в крихту і відставляємо в сторону. Окремо збиваємо яйце, додаємо поступово сіль і цукор. Потім акуратно вливаємо отриману суміш в борошно і замішуємо м'яке тісто. Відправляємо його на 15 хвилин у холодильник. Після цього відщипуємо від нього шматочки, викладаємо їх у формочки і розподіляємо тісто по всій поверхні, розрівнюючи пальцями. Відправляємо заготовки в прогріту духовку і випікаємо 10 хвилин. Ось і все, дуже смачне тісто для тарталеток готово!
Як зробити тарталетки з листкового тіста?
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 500 г; борошно – 20 г; яйце – 1 шт. Приготування Отже, беремо розморожене листкове тісто, розкладаємо його на рівній поверхні, присипаної борошном, і розкочуємо качалкою в тонкий пласт. Потім розрізаємо на невеликі квадратики і робимо на кожній заготівлі хрестоподібні надрізи ножем прямо в центрі. Тепер акуратно перекладаємо їх на деко і наколюємо в декількох місцях виделкою. Відправляємо тарталетки в розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин при температурі 170 градусів. Після цього охолодити їх і переходимо до наповнення будь-якими начинками на ваш смак.
Рецепт пісочного тіста для тарталеток
Інгредієнти: борошно – 3 ст.; яєчні жовтки – 2 шт.; молоко свіже – 100 мл; маргарин – 200 г; розпушувач – щіпка; сіль дрібна – щіпка. Приготування Для приготування тіста для тарталеток в домашніх умовах, беремо розм'якшений маргарин і розтираємо його в мисці, поступово підливаючи молоко. Потім вводимо яєчні жовтки і ретельно перемішуємо вінчиком. Далі всипаємо частинами просіяне борошно, кидаємо дрібну сіль і розпушувач. Перемішуємо масу руками до еластичною і пишної консистенції і охолоджуємо хвилин 30 прибравши в холодильник. Далі, розкачуємо тісто на тоненький пласт, нарізаємо колами, викладаємо у формочки для кексів і рівномірно розподіляємо по дну і стеночкам. Випікаємо несолодке тісто для тарталеток в заздалегідь прогрітій духовці при 180 градусах до підрум'янення.