З величезного числа рецептів приготування кабачкового оладок ми зробили підбірку варіантів, що передбачають пишний результат готового страви.
Як зробити пишні оладки з кабачків на кефірі?
Інгредієнти: кабачки – 480 м; кефір – 500 мл; борошно пшеничне – 165 г; сода – на кінчику ножа; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; рослинна рафінована олія для смаження; Для соусу:
майонез – 180 г; часник – 4 зубчики; свіжа зелень. Приготування Щоб приготувати основу для пишних кабачкового оладок, наливаємо кефір в миску, додаємо соду і перемішуємо. Кабачки миємо, витираємо насухо і пропускаємо через середню або дрібну тертку. Трохи віджимаємо сік, а м'якоть закладаємо в кефір, додаємо сіль, мелений чорний перець і просіяне борошно. Консистенція отриманого тесту повинна бути схожа з тестом на звичайні оладки.
Сковороду з товстим дном прогріваємо добренько, попередньо налив трохи рослинного масла, накладаємо в неї столовою ложкою потроху кабачкового тіста і формуємо оладки. Підрум'янюємо оладки з двох сторін і виймаємо на паперові серветки або рушник, щоб позбутися від надлишків олії.
Майонез змішати з видавленим через прес часником і дрібно нарубаної свіжої зеленню і подаємо вийшов соус до наших пишним кабачковым оладок.
Пишні солодкі оладки з кабачків - рецепт
Інгредієнти: кабачки – 480 м; молоко – 125 мл; борошно пшеничне – 165-240 г; цукровий пісок – 35 г; сода – на кінчику ножа; сіль – за смаком; яйце – 1 шт.; рослинна рафінована олія для смаження. Приготування Для приготування пишних солодких оладок можна брати як молоденькі кабачки, так і більш зрілі плоди, з яких попередньо необхідно зчистити шкірку і вийняти насіння.
Натираємо кабачкові плоди на дрібній тертці, вливаємо молоко, додаємо сіль, цукровий пісок, додаємо соду і вбиваємо яйце. Перемішуємо все хорошенечко і всипаємо просіяне борошно. Розмішуємо до повного розчинення борошняних грудочок і доводимо масу до консистенції густої сметани.
Накладаємо потроху приготованого тесту на прогріту з рафінованим рослинним маслом сковороду і смажимо оладки до підрум'янення з обох сторін. При необхідності підливаємо ще трохи олії.
Солодкі пишні кабачкові оладки смакують зі сметаною, медом, варенням або конфітюром.
Пишні оладки з кабачків - рецепт з манкою
Інгредієнти: кабачки – 480 м; яйця – 2 шт.; манна крупа – 75-100 г; часник – 1-2 зубчики; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; рослинна рафінована олія для смаження; Для соусу:
сметана – 140 г; мелена суміш перців – за смаком; часник – 2-3 зубчики; свіжа зелень кропу, петрушки і базиліка. Приготування Кабачкові плоди моєму, витираємо насухо і натираємо на середній або великій тертці. Віджимаємо трохи сік, а м'якоть закладаємо в миску. Додаємо сіль, мелену суміш перців і всипаємо манну крупу. Залишаємо
масу на тридцять хвилин для набухання манки. Після закінчення часу вводимо збиті з сіллю до пишноти яйця і акуратно перемішуємо.
Сковороду або сотейник з товстим дном прогріваємо з додаванням рослинної олії і накладаємо в нього на деякій відстані один від одного столовою ложкою потроху кабачкового тесту з манкою.
Подрумянившиеся з обох сторін пишні кабачкові оладки виймаємо на блюдо і подаємо до столу зі сметанно-часниковим соусом. Для його приготування змішуємо свіжу сметанку з видавленим через прес часником і дрібно нарубаною зеленню. Додаємо за смаком сіль, мелену суміш перців і знову перемішуємо.