Вернуться назад Распечатать

Пишні оладки з кабачків - рецепт

Пишні оладки з кабачків - рецепт
З величезного числа рецептів приготування кабачкового оладок ми зробили підбірку варіантів, що передбачають пишний результат готового страви.

Як зробити пишні оладки з кабачків на кефірі?


Інгредієнти:

  • кабачки – 480 м;

  • кефір – 500 мл;

  • борошно пшеничне – 165 г;

  • сода – на кінчику ножа;

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • рослинна рафінована олія для смаження;


  • Для соусу:

  • майонез – 180 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Щоб приготувати основу для пишних кабачкового оладок, наливаємо кефір в миску, додаємо соду і перемішуємо. Кабачки миємо, витираємо насухо і пропускаємо через середню або дрібну тертку. Трохи віджимаємо сік, а м'якоть закладаємо в кефір, додаємо сіль, мелений чорний перець і просіяне борошно. Консистенція отриманого тесту повинна бути схожа з тестом на звичайні оладки.
    Сковороду з товстим дном прогріваємо добренько, попередньо налив трохи рослинного масла, накладаємо в неї столовою ложкою потроху кабачкового тіста і формуємо оладки. Підрум'янюємо оладки з двох сторін і виймаємо на паперові серветки або рушник, щоб позбутися від надлишків олії.
    Майонез змішати з видавленим через прес часником і дрібно нарубаної свіжої зеленню і подаємо вийшов соус до наших пишним кабачковым оладок.

    Пишні солодкі оладки з кабачків - рецепт


    Інгредієнти:

  • кабачки – 480 м;

  • молоко – 125 мл;

  • борошно пшеничне – 165-240 г;

  • цукровий пісок – 35 г;

  • сода – на кінчику ножа;

  • сіль – за смаком;

  • яйце – 1 шт.;

  • рослинна рафінована олія для смаження.


  • Приготування
    Для приготування пишних солодких оладок можна брати як молоденькі кабачки, так і більш зрілі плоди, з яких попередньо необхідно зчистити шкірку і вийняти насіння.
    Натираємо кабачкові плоди на дрібній тертці, вливаємо молоко, додаємо сіль, цукровий пісок, додаємо соду і вбиваємо яйце. Перемішуємо все хорошенечко і всипаємо просіяне борошно. Розмішуємо до повного розчинення борошняних грудочок і доводимо масу до консистенції густої сметани.
    Накладаємо потроху приготованого тесту на прогріту з рафінованим рослинним маслом сковороду і смажимо оладки до підрум'янення з обох сторін. При необхідності підливаємо ще трохи олії.
    Солодкі пишні кабачкові оладки смакують зі сметаною, медом, варенням або конфітюром.

    Пишні оладки з кабачків - рецепт з манкою


    Інгредієнти:

  • кабачки – 480 м;

  • яйця – 2 шт.;

  • манна крупа – 75-100 г;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • сіль – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • рослинна рафінована олія для смаження;


  • Для соусу:

  • сметана – 140 г;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • свіжа зелень кропу, петрушки і базиліка.


  • Приготування
    Кабачкові плоди моєму, витираємо насухо і натираємо на середній або великій тертці. Віджимаємо трохи сік, а м'якоть закладаємо в миску. Додаємо сіль, мелену суміш перців і всипаємо манну крупу. Залишаємо
    Пишні оладки з кабачків - рецепт
    масу на тридцять хвилин для набухання манки. Після закінчення часу вводимо збиті з сіллю до пишноти яйця і акуратно перемішуємо.
    Сковороду або сотейник з товстим дном прогріваємо з додаванням рослинної олії і накладаємо в нього на деякій відстані один від одного столовою ложкою потроху кабачкового тесту з манкою.
    Подрумянившиеся з обох сторін пишні кабачкові оладки виймаємо на блюдо і подаємо до столу зі сметанно-часниковим соусом. Для його приготування змішуємо свіжу сметанку з видавленим через прес часником і дрібно нарубаною зеленню. Додаємо за смаком сіль, мелену суміш перців і знову перемішуємо.