Ви пробували солодкі кабачкові оладки ? Якщо ні, обов'язково рекомендуємо спробувати це нехитре блюдо. Тим більше, що приготувати його не складе великої праці, а набір продуктів потрібно мінімальний.
Такі оладки завдяки кабачкової основі набагато корисніше традиційних, а смак ніжніше і м'якше.
Пишні солодкі оладки з кабачків - рецепт
Інгредієнти: кабачки – 390 г; цукровий пісок – 55 г; борошно пшеничне – 160-200 г; яйце – 1 шт.; сода – 1/4 ч. ложки; сіль – за смаком; рослинна рафінована олія для смаження. Приготування Для приготування солодких кабачкового оладок підійдуть плоди будь стиглості. Молоденькі кабачки натираємо на дрібній тертці цілком, а більш зрілі попередньо очищаємо від жорсткої зовнішньої шкірки і нутрощів з насінням.
З тертої м'якоті віджимаємо надлишок рідини, а в решту кабачкову масу додаємо цукровий пісок, сіль, збите яйце, щіпку солі і всипаємо просіяне борошно. Перемішуємо все хорошенечко до повного розчинення борошняних грудочок. Столовою ложкою накладаємо приготоване тісто на попередньо розігріту з рослинною олією рафінованою олією сковороду і підрум'янюємо оладки з двох сторін.
До таких оладушкам можна подати сметану, мед або варення.
Солодкі оладки з кабачків на кефірі
Інгредієнти: кабачки – 350 г; яйця – 2 шт.; кефір – 250 мл; борошно пшеничне – 160-200 г; цукровий пісок – 35 г; сода – 05 ч. ложки; сіль – за смаком; рослинна рафінована олія для смаження. Приготування Плоди кабачка моєму і витираємо на сухо. Потім пропускаємо їх через саму дрібну тертку і віджимаємо сік. До м'якоті вливаємо кефір, додаємо яйця, сіль, цукровий пісок, соду, перемішуємо і додаємо борошно. Розмішуємо масу до повного позбавлення від борошняних грудочок і приступаємо до випікання оладок.
У сковороду наливаємо трохи олії, визначаємо її на вогонь і прогріваємо гарненько. Столовою ложкою накладаємо потроху кабачкового тіста і підрум'янюємо оладки з двох сторін.
Виймаємо на паперовий рушничок, через кілька хвилин перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі сметаною, варенням або медом.
Солодкі кабачкові оладки з яблуками
Інгредієнти: кабачки – 550 г; яблука – 300 г; яйце – 1 шт.; ванілін – щіпка; кориця мелена – щіпка; борошно пшеничне – 170-200 г; цукровий пісок – 25 г; сода – 5 г; сіль – за смаком; рослинна рафінована олія для смаження. Приготування Вимиті кабачки очистити від шкірки і при необхідності видаляємо насіння. Яблучка чистимо, розрізаємо навпіл і виймаємо серцевину. Натираємо плоди на крупну тертку і визначаємо в глибоку ємність.
Додаємо в масу яйце, цукровий пісок і сіль, а також присмачую її ваніліном і меленою корицею. Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. В кінці замісу додаємо соду. Консистенція тіста повинна бути густою і в'язкою і нагадувати густу сметану.
Накладаємо потроху приготованого тесту на прогріту з рослинним маслом без запаху сковорідку і смажимо оладки з двох сторін.
Солодкі оладки з кабачків з бананом - рецепт
Інгредієнти: кабачки – 550 г; банани – 2 шт.; кориця мелена – на смак; борошно пшеничне – 170-200 г; цукровий пісок – 25 г або по смаку; рослинна рафінована олія для смаження. Приготування Кабачки миємо, чистимо і позбавляє від насіння. Потім перетираємо плоди через дрібну тертку і віджимаємо гарненько рідина. Решту кабачкову м'якоть змішати з протертими бананами, додаємо за смаком корицю і цукровий пісок, всипаємо борошно пшеничне і гарненько перемішуємо.
Смажимо оладки традиційним способом, на рослинному маслі на прогрітій сковороді до бажаного рум'яного результату.