Вернуться назад Распечатать

Солодкі оладки з кабачків

Солодкі оладки з кабачків
Ви пробували солодкі кабачкові оладки ? Якщо ні, обов'язково рекомендуємо спробувати це нехитре блюдо. Тим більше, що приготувати його не складе великої праці, а набір продуктів потрібно мінімальний.
Такі оладки завдяки кабачкової основі набагато корисніше традиційних, а смак ніжніше і м'якше.

Пишні солодкі оладки з кабачків - рецепт


Інгредієнти:

  • кабачки – 390 г;

  • цукровий пісок – 55 г;

  • борошно пшеничне – 160-200 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сода – 1/4 ч. ложки;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна рафінована олія для смаження.


  • Приготування
    Для приготування солодких кабачкового оладок підійдуть плоди будь стиглості. Молоденькі кабачки натираємо на дрібній тертці цілком, а більш зрілі попередньо очищаємо від жорсткої зовнішньої шкірки і нутрощів з насінням.
    З тертої м'якоті віджимаємо надлишок рідини, а в решту кабачкову масу додаємо цукровий пісок, сіль, збите яйце, щіпку солі і всипаємо просіяне борошно. Перемішуємо все хорошенечко до повного розчинення борошняних грудочок. Столовою ложкою накладаємо приготоване тісто на попередньо розігріту з рослинною олією рафінованою олією сковороду і підрум'янюємо оладки з двох сторін.
    До таких оладушкам можна подати сметану, мед або варення.

    Солодкі оладки з кабачків на кефірі


    Інгредієнти:

  • кабачки – 350 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • кефір – 250 мл;

  • борошно пшеничне – 160-200 г;

  • цукровий пісок – 35 г;

  • сода – 05 ч. ложки;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна рафінована олія для смаження.


  • Приготування
    Плоди кабачка моєму і витираємо на сухо. Потім пропускаємо їх через саму дрібну тертку і віджимаємо сік. До м'якоті вливаємо кефір, додаємо яйця, сіль, цукровий пісок, соду, перемішуємо і додаємо борошно. Розмішуємо масу до повного позбавлення від борошняних грудочок і приступаємо до випікання оладок.
    У сковороду наливаємо трохи олії, визначаємо її на вогонь і прогріваємо гарненько. Столовою ложкою накладаємо потроху кабачкового тіста і підрум'янюємо оладки з двох сторін.
    Виймаємо на паперовий рушничок, через кілька хвилин перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі сметаною, варенням або медом.

    Солодкі кабачкові оладки з яблуками


    Інгредієнти:

  • кабачки – 550 г;

  • яблука – 300 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • ванілін – щіпка;

  • кориця мелена – щіпка;

  • борошно пшеничне – 170-200 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • сода – 5 г;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна рафінована олія для смаження.


  • Приготування
    Вимиті кабачки очистити від шкірки і при необхідності видаляємо насіння. Яблучка чистимо, розрізаємо навпіл і виймаємо серцевину. Натираємо плоди на крупну тертку і визначаємо в глибоку ємність.
    Додаємо в масу яйце, цукровий пісок і сіль, а також присмачую її ваніліном і меленою корицею. Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. В кінці замісу додаємо соду. Консистенція тіста повинна бути густою і в'язкою і нагадувати густу сметану.
    Накладаємо потроху приготованого тесту на прогріту з рослинним маслом без запаху сковорідку і смажимо оладки з двох сторін.

    Солодкі оладки з кабачків з бананом - рецепт


    Інгредієнти:

  • кабачки – 550 г;

  • банани – 2 шт.;

  • кориця мелена – на смак;
  • Солодкі оладки з кабачків

  • борошно пшеничне – 170-200 г;

  • цукровий пісок – 25 г або по смаку;

  • рослинна рафінована олія для смаження.


  • Приготування
    Кабачки миємо, чистимо і позбавляє від насіння. Потім перетираємо плоди через дрібну тертку і віджимаємо гарненько рідина. Решту кабачкову м'якоть змішати з протертими бананами, додаємо за смаком корицю і цукровий пісок, всипаємо борошно пшеничне і гарненько перемішуємо.
    Смажимо оладки традиційним способом, на рослинному маслі на прогрітій сковороді до бажаного рум'яного результату.