Будучи однією з найбільш доступних і універсальних різновидів м'яса, курятина чудово підійде не тільки для приготування котлет але і в якості основи курячих оладок – страви, яке чудово підходить для вживання в самостійному вигляді або з гарніром у будь-який час доби. Про те, як приготувати оладки з курячої грудки ми розповімо нижче.
Оладки з курячою грудкою – рецепт
Оладки по цьому рецепту нагадують справжні оладки, якими ми звикли їх бачити, а тому згодяться в якості сніданку для тих, хто віддасть перевагу стопку ароматних м'ясних оладок солодощів.
Інгредієнти: борошно - 235 г; молоко - 470 мл; відварене куряче філе - 320 г; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; картопля - 130 г; тертий сир - 145 г; зелена цибуля - 4 пера; вершкове масло - 25 р. Приготування З'єднайте борошно з розпушувачем і приправте суху суміш сіллю. Поступово вливаючи молоко, замісіть густе і як можна більш однорідне тісто. База для оладок вже готова, а значить тепер можна доповнювати її чим завгодно за смаком. Ми вирішили додайте в тісто дрібно натертий картоплю для зв'язки, тертий сир, зелень цибулі, розтоплене масло і ключовий інгредієнт – розібрану на волокна відварну курятину. Готове тісто порціями виливайте на промаслений і розігріту поверхню, подрумянивайте з обох сторін і складайте стопкою. Подавати оладки з курячої грудки можна з майонезом , сметаною або будь-яким іншим улюбленим соусом або поливкою.
Оладки з курячої грудки з крохмалем
Якщо ви не хочете додавати тертий картоплю до складу тесту, то замініть його звичайним картопляним крохмалем, який зв'яже всі інгредієнти разом і зробить оладки хрусткими.
Інгредієнти: куряче філе - 380 г; крохмаль - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; жменя листя шпинату; ріпчаста цибуля - 55 г; часникові зубки - 2 шт. Приготування Пропустіть куряче філе через м'ясорубку, а отриманий фарш приправити морською сіллю і пюрированым часником. Любителі страв погостріше можуть доповнити фарш пучкою червоного перцю або соусом кшталт «Табаско». Слідом вбийте яйце і всипте крохмаль. З'єднайте всі інгредієнти так, щоб крохмаль не зібрався грудочками, а потім приступайте до другої частини приготування, для якої необхідно спасерувати разом дрібно нарізану ріпчасту цибулю і листя шпинату. Як тільки останні зів'яне, змішайте цибулеву засмажку з фаршем і почніть обсмажувати порції тіста до зарум'янювання з обох сторін.
Рубані оладки з курячої грудки
Якщо ви хочете додати страві текстури, то замість курячого фаршу використовуйте рубану курку, яку потім також можна буде доповнити будь-якими добавками, ми покладемо брокколі і тертий сир.
Інгредієнти: борошно - 115 г; розпушувач - 2 ч. ложки; молоко - 230 мл; яйце - 1 шт.; куряче філе - 320 г; суцвіття брокколі - 95 г; тертий сир - 35 г; бекон - 3-4 смужки. Приготування Насамперед необхідно підготувати всі доповнення для оладок. Суцвіття брокколі розберіть на невеликі шматочки і приготуйте їх на пару. Обсмажте Бекон до хрускоту і розламайте на невеликі шматочки. Нарубаєте куряче філе і змішайте його з брокколі, беконом і тертим сиром. Тепер приготуйте просте тісто для оладок, змішавши між собою сухі складові (борошно з розпушувачем) і рідини (яйце і молоко), а потім з'єднайте їх один з одним до утворення однорідної суміші. Влийте готове тісто до рубаною курятині і овочів, а після обсмажуйте його порції на розігрітій і промасленого поверхні. Готові оладки з курячої грудки завжди смачніше гарячими в компанії легких білих соусів, підлив і овочевих гарнірів.