А чи знаєте ви, як приготувати оладки з баклажанів? В цьому немає нічого складного, зате страва виходить неймовірно корисним і чудово підходить для перекусів або ситного сніданку.
Рецепт оладок з баклажанів
Інгредієнти: баклажани – 4 шт.; яйце – 1 шт.; борошно – 5 ст. ложок; кріп свіжий – 1 пучок; часник – 2 зубчики; спеції; олія рослинна. Приготування Духовку заздалегідь включаємо і розігріваємо до 180 градусів, деко змащуємо олією. Баклажани миємо, зрізаємо кінчики і викладаємо на деко. Відправляємо його на півгодини в духовку, а потім акуратно виймаємо і знімаємо шкірку з овочів. Подрібнюємо баклажанну м'якоть виделкою або блендером. Часник очищаємо, видавлюємо через прес, а кріп дрібно рубаємо ножем. До трохи теплим баклажанів додаємо сире яйце, додаємо борошно і гарненько перемішуємо. Потім додаємо зелень, солимо і залишаємо тісто на півгодини. На сковороді розігріваємо трохи олії і викладаємо ложкою кілька оладок. Обсмажуємо їх до рум'яності з обох сторін і подаємо оладки з баклажанів до столу гарячими зі сметаною.
Рецепт оладок з кабачків і баклажанів
Інгредієнти: кабачок – 700 г; баклажан – 1 шт.; яйце – 2 шт.; борошно – 05 склянки; олія рослинна; спеції; сметана для подачі; свіжа зелень. Приготування Баклажани очищаємо від шкірки, ріжемо дрібними кубиками, викладаємо в друшляк і пересипаємо сіллю. Гарненько перемішуємо і залишаємо на півгодини. Цим часом обробляємо кабачок і натираємо його на крупній тертці. Злегка віджимаємо овочеву масу від соку і перекладаємо в миску. Додаємо яйця, викладаємо промиті кубики баклажанів і додаємо подрібнену зелень. Поступово всипаємо борошно, кидаємо мелену куркуму (за бажанням) і замішуємо тісто. У сковороді розігріваємо олію, набираємо тісто ложкою і викладаємо його, формуючи оладки. Обсмажуємо спочатку з одного боку, а потім перевертаємо, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 5.
Оладки з баклажанів з сиром
Інгредієнти: баклажани – 2 шт.; плавлений сирок – 1 шт.; яйце – 2 шт.; свіжий кріп; спеції; борошно – 2 ст. ложки; олія рослинна. Приготування Баклажани промиваємо, зрізаємо шкірку, подрібнюємо кубиками й викладаємо в ємність кухонного комбайна. Додаємо яйця, подрібнену зелень і збиваємо до однорідності. Сирок витягуємо з упаковки, натираємо на тертці і додаємо в овочеву масу. Підсолюємо за смаком і викладаємо ложкою на розігріту з маслом сковороду. Смажимо оладки з усіх боків до рум'яності.