Пропонуємо вам приготувати неймовірно смачні і корисні оладки з кабачків і картоплі. Вони чудово підійдуть для швидкого перекусу або ситного сніданку. Подавати краще за все з нежирної сметаною, йогуртом або вершковим соусом .
Рецепт оладок з кабачків і картоплі
Інгредієнти: борошно вищого сорту – 2 ст. ложки; кабачок – 1 шт.; картопля – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; кріп свіжий – 05 пучка; яйце – 1 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Кабачок промиваємо, зрізаємо при необхідності шкірку, натираємо на терочке, даємо каші трохи постояти, а потім віджимаємо весь зайвий сік. Також подрібнюємо на тертці очищену картоплю, нарізаємо крупно свіжу зелень, додаємо тертий цибуля і часник. Додаємо всі овочі до кабачка, перемішуємо масу ложкою, всипаємо борошно і вбиваємо яйце. Потім приправляємо спеціями за смаком і знову ретельно перемішуємо. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо овочеве тісто гіркою, злегка притискаючи верх. Коли нижня сторона оладок підрум'яниться, акуратно перевертаємо і обсмажуємо до готовності. Подаємо їх зі свіжими овочами і сметаною.
Пісні оладки з кабачків і картоплі
Інгредієнти: картопля – 200 г; кабачки – 500 г; борошно – 100 г; олія рослинна. Приготування Отже, овочі гарненько промиваємо, обробляємо, подрібнюємо невеликими скибочками, а потім викладаємо в чашу блендера і збиваємо. Потім, невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і гарненько вимішуємо масу. З отриманого тіста формуємо невеликі оладки, викладаючи їх ложкою на сковороду і обсмажуємо на розігрітій маслечко з двох сторін. Після цього викладаємо оладки на тарілку і подаємо зі сметанкою і свіжими овочами.
Оладки з кабачків і картоплі
Інгредієнти: борошно – 5 ст. ложок; кабачки – 2 шт.; сметана нежирна – 3 ст. ложки; картопля – 8 шт.; охолоджені яєчні білки – 3 шт.; цибуля зелена – 200 г; сир – 100 г; спеції; олія рослинна. Приготування Кабачки з картоплею промиваємо, чистимо і подрібнюємо на крупній терочке в глибоку миску. Потім додаємо збиті яєчні білки, всипаємо борошно, додаємо подрібнений кріп, зелена цибулька і спеції за смаком. Перемішуємо масу ложкою до однорідної жидковатого стану. Тепер формуємо ложкою оладки, викладаємо в сковороду з маслом і обсмажуємо з кожної сторони. Далі відправляємо їх на деко і запікаємо в гарячій духовці приблизно 15 хвилин. За кілька хвилин до закінчення приготування, присипаємо оладки з кабачків і картоплі тертим сиром і знову відправляємо в духовку. Подаємо страву відразу до столу разом з нежирної сметаною і будь-якими свіжими овочами.
Як приготувати оладки з кабачків і картоплі?
Інгредієнти: картопля – 600 г; крохмаль картопляний – 2 ч. ложки; кабачки – 500 г; борошно – 3 ст. ложки; мускатний горіх тертий – за смаком; яйце – 1 шт.; яблучне пюре – для подачі; свіжий салат – 05 пучка; олія рослинна. Приготування Свіжий салат обполіскуємо, обсушуємо і крупно рубаємо ножем. Картоплю і кабачки промиваємо, обробляємо, натираємо на крупній терочке і віджимаємо сік. Після цього гарненько змішуємо овочеву масу з салатом, всипаємо просіяне борошно, крохмаль, додаємо яйце, підсолюємо за смаком і кидаємо за бажанням мелений мускатний горіх. Знову все перемішуємо і смажимо оладки на розігрітій олії по 3 хвилини з кожного боку до появи апетитною скоринки. Готові оладки перекладаємо спочатку на паперові серветки, щоб вбралося зайве масло, а потім подаємо зі свіжоприготованим яблучним пюре.