Вернуться назад Распечатать

Як приготувати оладки на молоці?

Як приготувати оладки на молоці?
Здавалося б, таке просте і банальне страву як оладки іноді доставляє господиням масу прикростей, опадаючи після смаження і маючи не той ніжний смак, якою хотілося б. Сподіваємося, що наші рецепти допоможуть розібратися в причинах невдач, а якщо ви готуєте страву вперше, стануть відмінною основою вашого дебюту.

Як приготувати оладки на кислому молоці без дріжджів?


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 480 г;

  • кисле молоко – 510 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • ваніль – за смаком;

  • сіль – щіпка;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Яйце злегка збиваємо з цукровим піском і дрібкою солі. Додаємо ваніль, кисле молоко, перемішуємо і всипаємо просіяне пшеничне борошно. Соду гасимо півтора столовими ложками окропу і відправляємо в тісто. Розмішуємо його віночком до однорідності, доводимо до консистенції густої сметани і залишаємо в спокої на тридцять п'ять хвилин. Тісто має вийти досить густе і не розтікатися.
    Відбираємо трохи дозрілого тіста столовою ложкою і викладаємо його на прогріту з рослинною олією сковороду з товстим дном. Вогонь повинен бути середнім.
    Коли оладки підрум'яняться з двох сторін і приготуються, виймаємо їх на блюдо і подаємо до столу зі сметаною, медом або варенням .

    Як приготувати пишні оладки на молоці і дріжджах?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 520 г;

  • молоко – 460 мл;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 75-90 г;

  • ванільний цукор – 15 г;

  • пресовані або сухі дріжджі – відповідно 25 або 15 г;

  • рослинна рафінована олія для тіста – 70 мл;

  • сіль – 5 р;

  • рослинна олія для смаження – 150 мл.


  • Приготування
    Дріжджі розпускаємо в теплому молоці, додаємо цукровий пісок, сто п'ятдесят грам просіяного борошна, перемішуємо до однорідності і визначаємо в тепле спокійне місце на тридцять хвилин, прикривши чистою сухою тканиною або рушником.
    Коли опара дозріє і покриється пишною пухирчастої шапкою, додаємо до неї збиті за допомогою віночка яйця, ванільний цукор, сіль, рослинне масло і всипаємо борошно, не забуваючи попередньо її
    Як приготувати оладки на молоці?
    просіяти. Розмішуємо все хорошенечко. Отримаємо густу тягучу масу, яку прикриємо знову рушником і залишимо в теплі, щоб вона збільшилася в обсязі і дозріла.
    По готовності тіста приступаємо до випікання оладок. Розігріваємо сковороду з товстим дном, попередньо наливши в неї рослинне масло, потроху відбираємо столовою ложкою тісто, не перемішуючи його (це важливо) і викладаємо у вируюче масло. Подрумянившиеся з двох сторін апетитні оладки виймаємо на тарілку і подаємо до столу з коханим доповненням, яким може бути свіжа сметана, варення, мед, згущене молоко або будь-який інший топпінг на вибір.