Існує безліч способів нагодувати сиром тих, хто навідріз відмовляється їсти його в чистому вигляді. Сирники із сиру, приготовані за класичним рецептом або з невеликими відступами, є одним з них. Цей чудовий десерт люблять як дорослі, так і маленькі прівереди.
Сирники можна готувати з будь-якого сиру, регулюючи щільність тіста кількістю сполучного компонента - борошна або манки. В сирне тісто можна додати корицю або ваніль для аромату і наповнювати його родзинками або будь-якими іншими сухофруктами .
При бажанні можна також приготувати несолодкі сирники з додаванням зелені та подати їх як самостійне блюдо на вечерю.
Класичні сирники із сиру з манкою - рецепт
Інгредієнти: сир – 480 м; манна крупа– 65-100 г; борошно – 35 г; яйце куряче – 1 шт.; цукровий пісок – 100 г; ваніль або ванільний цукор – за смаком; курага або ізюм – за смаком; сіль – щіпка; рослинна рафінована олія. Приготування Сир середньої жирності викладаємо в миску, розминаємо добряче виделкою або, при сухому і зернистому складі, перетираємо через дрібне сито. Додаємо яйце, щіпку солі, цукровий пісок, ваніль або ванільний цукор, пшеничне борошно і перемішуємо. Тепер потроху підсипаємо манну крупу і добиваємося щільною трохи липкою консистенції. В кінці замісу додаємо попередньо промиту і дрібненько нарізану курагу або запарений в окропі і висушений ізюм.
З отриманого сирного тіста скачуємо невеликі кульки, паніруємо їх у невеликій порції манки і розміщуємо на прогрітій з рослинним маслом сковороді.
Коли вироби підрум'яняться з двох боків до рум'яності, виймаємо їх на тарілку і подаємо зі сметанкою або медом.
Сирники із сиру з корицею і родзинками
Інгредієнти: сир – 480 м; борошно пшеничне – 165-250 г; родзинки – 150 г; яєчний жовток – 1 шт.; цукровий пісок – 100 г; кориця – за смаком; сіль – щіпка; рослинна олія для смаження. Приготування Промиваємо добряче родзинки, заливаємо окропом і залишаємо на кілька хвилин для набухання. Потім воду зливаємо, а родзинки викладаємо на паперовий рушник і даємо просохнути.
Середньої жирності м'який сир раздавливаем виделкою, додаємо жовток, щіпку солі, цукровий пісок і корицю і гарненько вимішуємо. Потім всипаємо борошно і знову дуже ретельно перемішуємо. В кінці замісу кидаємо підготовлений раніше родзинки. Сирне тісто ділимо для зручності на кілька частин і формуємо свого роду ковбаски. Розрізаємо їх на фрагменти і скачуємо кульки. При роботі притрушиваем робочу поверхню і руки борошном. Трохи притискаємо кожен кульку до отримання коржі і поміщаємо їх у прогріте на сковороді рослинне масло. Підрум'янюємо сирники з двох сторін і перекладаємо на деко або форму, застелену пергаментом. Відправляємо блюдо в попередньо розігріту до 195 градусів духовку на п'ять хвилин. За цей час вироби приготуються всередині і стануть більш пишними і ніжними.
Рецепт класичних сирників з сиру з зеленню в духовці
Інгредієнти: сир – 360 г; борошно – 240 г; яйце куряче – 2 шт.; цукровий пісок – 20 г; зелень петрушки і кропу – 1 пучок; сіль – щіпка. Приготування Пучок зелені ретельно промиваємо в холодній воді, позбавляємося від жорстких черешків і розкладаємо на рушник для просушування. Сир розминаємо в глибокій мисці, додаємо яйця, сіль, цукровий пісок і гарненько перемішуємо. Потім всипаємо просіяне пшеничне борошно, додаємо дрібно посічену свіжу зелень і ретельно вимішуємо.
З отриманого сирного тіста формуємо сирнички, паніруємо їх з усіх сторін у борошні і викладаємо на деко, попередньо застеливши промасленим пергаментом. Визначаємо блюдо в заздалегідь прогрітий до 185 градусів духовку і витримуємо приблизно двадцять хвилин або до підрум'янення.