Якщо ви - шанувальник повітряних оладок, то цей рецепт стане ідеальним варіантом приготування улюблених ласощів. Повітряне тісто на дріжджах по своїй текстурі нагадує пончиковое, а на виході оладки не опадає і не стають гумовими, як не рідко трапляється зі стравою на основі дріжджів і соди. У рекомендаціях нижче ми опишемо способи приготування пишних оладок на дріжджах.
Пишні оладки на дріжджах і кефірі – рецепт
Оладки, основу яких становить кефір або сметана, виходять куди жирніше своїх побратимів зроблених на основі простої води, а тому під час смаження краще використовувати мінімум масла, а після, розміщувати готовий продукт на подушці з серветок, щоб позбутися від надлишків олії.
Інгредієнти: борошно - 235 г; інстантні дріжджі - 5 г; цукровий пісок - 2 ч. ложки; сода - 1 ч. ложка; кефір - 310 мл; вода - 60 мл; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 35 р. Приготування В злегка теплій воді розведіть цукрові кристали. Зверху посипте рідина дріжджами і залиште активізуватися до спінювання на поверхні. Тим часом з'єднайте соду і борошно разом, а яйця збийте з розтопленим вершковим маслом і кефіром. Влийте рідкі інгредієнти (включаючи дріжджову суміш) до борошна і замісити гладке тісто, уважно спостерігаючи за тим, щоб в ньому не залишилося грудочок. Залиште його підійти в теплі на годину.
Розігрійте сковороду з краплею олії і вилийте на неї порції тіста. Як тільки поверхня тесту запузырится, оладки можна перевертати і доводити до необхідного кольору з іншої сторони.
Пишні оладки на дріжджах і молоці
Найпопулярнішими були та залишаються оладки на молочній основі, дріжджі в них розводяться куди охочіше, тісто виходить дуже щільним або жирним, а також зберігає свою м'якість на наступні кілька днів.
Інгредієнти:
борошно - 185 г; інстантні дріжджі - 1 ч. ложка; молоко - 235 мл; яйце - 1 шт.; цукровий пісок - 5 р. Приготування Мінімалістичний список інгредієнтів не дасть помилитися у послідовності процесу приготування. Спершу розведіть цукрові кристали в теплому молоці, а потім додайте до них дріжджі і перемішайте. Збийте яйце і з'єднайте його з дріжджовим розчином, після чого вилийте останній до борошна і замісити все. Накрийте тісто плівкою і залиште підійти хвилин на 40. Обсмажуйте порції тіста до зарум'янювання з обох сторін.
Пишні пісні оладки на дріжджах
Якщо у вас виникають сумніви щодо того, що оладки на основі води не можуть бути смачними і м'якими, то неодмінно перевірте на практиці цей рецепт. Легкі й повітряні, оладки на воді навіть не дозволять вам задуматися про те, щоб додати в тісто яйце або молоко, а проста технологія приготування дозволить побалувати себе ласощами в будь-який час.
Інгредієнти: вода - 480 мл; борошно - 480 мл; дріжджі - 5 г; цукровий пісок - 15 р. Приготування У ледь теплій воді розпустіть цукровий пісок з дріжджами. Через кілька хвилин, коли активізуються дріжджі, влийте розчин до сухої основі і замісіть тягуче тісто без грудок. Готове тісто накрийте,
залиште в теплі на годину, при цьому, через перші 20 хвилин расстойки, тісто необхідно повторно перемішати і залишити підніматися далі. Готове тісто виходить досить тугим дня того, щоб впоратися з ним змазаними маслом руками, достатньо лише відщипувати порції тіста, швидко формувати їх і переносити на сковороду з розігрітим маслом. Тісто на сковороді піднімається і підрум'янюється моментально, тому стежте за ними уважно, а готові оладки відразу переміщайте на покрите серветками блюдо.
Пишні оладки на дріжджах і воді гарні як з варенням , так і зі сметаною або просто з цукровою пудрою.