Сирники – ідеальний сніданок для людей, що дотримуються різних систем живлення. Для тих, хто воліє не відмовляти собі в солодощах, сирники можуть стати приємним ласощами, компанію яким складе варення або мед. Тим же, хто хоче зробити свою дієту здоровою, кулінари пропонують використовувати нежирний сир в якості основи для солодких сирників з стевією , або солоний варіант страви з зеленню та спеціями. Про те, як приготувати сирники із сиру на будь-який смак за простими рецептами ми і поговоримо далі.
Простий рецепт сирників з сиру
Почнемо зі стандартного рецепта сирників з пшеничним борошном в основі. При бажанні, біле пшеничне борошно можна замінити цільнозерновий, горіховою або рисової, щоб додати страві не тільки смаку, але і користі.
Інгредієнти: сир - 290 г; яйця - 4 шт.; борошно - 75 г; сода - 1/2 ч. ложки; мед - 55 мл; масло - 25 мл Приготування З метою того, щоб максимально спростити рецепт, ви можете просто кинути всі інгредієнти (крім масла) в блендер і збити, поки не отримаєте масу до однорідної консистенції. Якщо блендера в розпорядженні немає, то спершу слід з'єднати яйце з сиром і розтерти виделкою, потім додати соду, мед, ретельно перемішати і всипати борошно порціями, продовжуючи постійно помішувати і розбиваючи всі утворюються грудочки.
Поставте товстостінну сковороду на вогонь і влийте в неї трохи олії. Коли останнім підігріється, почніть викладати порціями на поверхню суміш для сирників, формуючи її прямо під час обсмажування. Як тільки сирники підрум'яняться з обох сторін, викладайте їх на паперові рушники і сервіруйте.
Простий рецепт сирників з сиру по-домашньому
Ці сирники відрізняються від оригіналу по своїй текстурі і зовнішнім виглядом. Завдяки обсмажування у фритюрі, вони виходять хрусткими з усіх боків і злегка піднімаються всередині, нагадуючи пончик в готовому вигляді.
Інгредієнти: сир - 255 г; яйце - 1 шт.; цукровий пісок - 35 г; борошно - 115 г; молоко - 35 мл; терта цедра лимона і апельсина - по 1 ч. ложці; олія для смаження. Приготування Почати приготування сирників домашніх слід зі збивання яйця, цукрового піску і молока разом. Коли консистенція суміші стане гладкою, без кристалів цукру, додайте до неї сир і всипайте борошно лише в самому кінці. Доповнити суміш для сирників можна абсолютно будь-яким ароматизатором, але ми вибрали натуральну суміш з цедри цитрусових. Коли сирне тісто буде готове, кладіть його порції в розігріте масло і обсмажуйте до зарумянивая.
Сирники із сиру - простий рецепт з манкою в духовці
Ще однією альтернативою борошні може стати манна крупа, щоправда, в такому разі замішування тіста займе трохи більше часу в силу того, що манка повинна набрякнути, інакше вона буде хрустіти на зубах під час їжі.
Інгредієнти: манна крупа - 65 г; цукровий пісок - 55 г; яйця - 3 шт.; розпушувач - 5 г; сир - 270 г; вершкове масло - 115 г; свіжі ягоди - 85. Приготування Спершу необхідно розтопити і злегка остудити вершкове масло, після чого його можна збити з яйцем і цукровим піском. Отриману основу змішайте з сиром, якщо останній занадто зернистий, то попередньо протріть його через сито, так сирники вийду однорідними і м'якими. У фіналі доповніть всі розпушувачем і всипте манну крупу. Ретельно перемішавши, залиште манку увібрати вологу і розбухнути хвилин на 20 після чого з'єднайте сирне тісто зі свіжими ягодами.
Промаслите комірки форми для випікання кексів і наповніть кожну сирною сумішшю наполовину. Сирники будуть готові через 35 хвилин запікання при 180 градусах.